KADA SE PROBUDIŠ U BiH: I gdje sada da idem u p***u m***rinu ???

Piše: Mario Vranješ

Probudile su se bosanske ptice i ptičurine u svojim krletkama i krenule da cvrkuću svoj demokratsko- kapitalističko- robovski poj. Probudile su se bosanske ribice i ribetine u svojim akvarijumima i u wc šoljama na svome putu ka krokodilskim raljama koje borci za prava egzotičnih životinja ostaviše u reality emisiji – ”Kako preživjeti u ljudskoj balegi i iskoristiti istu za alternativno grijanje ili gorivo”!!!

Probudili su se ulični čistači, seronje i majstori za zapišavanje trotoara. Probudili su se mamurni, malerozni i nesretni. Završili su svoje spavanje ograničeni, osakaćeni i nevoljeni. Polako sa trosjeda ustaju razvedeni, ostavljeni i preljubnici. Jutarnju kafu ispijaju tajkuni, radnici i šibicari, doručak za ponijeti spremaju učenici,učitelji, pedofili, nekrofili. Jutarnje molitve završavaju nevjernici, ubojice, silovatelji, prvu rakijicu ispijaju trezveni, učeni i prezreni.

Probudile su se sexualne radnice u svojim rajskim bordelima sa dvije tri mušterije na leđima i istim takvim brojem mušterija na čekanju. Polako dolaze sebi ovisnici o ljudskim patnjama i žalostima, nogu po nogu ispod jorgana se izvlače vječni studenti, za džumu spremni apsolventi, za molitvu pripremljeni docenti, novinarske analfabete i akademici sa svojim ovcama u torovima.
Još nisu niti legli sakupljači lajkova, komentara, inbox manijaci, skype preljubnici.
Dileri i farmaceuti završavaju svoje noćne more uvezujući se sa onima koji trguju ljudskim organima. Bebe se bude u porodilištima tražeći materinu sisu dok se sestre i babice čipaju za pola kile kafe i šećer u kocki. Bude se i doktori sa nalazom gdje da pobjegnem na ovo jutro dok svoje bijele kute pune kovertama punim konvertibilnih valuta.
Bude se i političari na vlasti, pozicija, zlatnokašikaši, nebeski, stoljetni, čisti, i jedini koji znaju šta narod zna sa spremljenim demagoškim govorom o nekim boljim danima, možda čak i godinama dok nas guze, da ne kažem jebu.
Budna je i opozicija dok uzima reket od onih na vlasti. Bude se komunisti, liberali, radikali, seljaci i radnici. Samo što nisu ustali kršćani, što katolički, što pravoslavni, islamisti, hinduisti, budisti, rastafarijanci, ateisti, agnostici,
Probudio se čovjek isto kao i nečovjek. Probudila se žena i hermafrodit u njoj. Probudio se i muškarac skidavši svoje najlonke koje je zaboravio skinuti poslije urnebesne transvestitske zabave.
Probudilo se i dijete u svima nama, a bolje da nije.
Probudio sam se i ja, lagano prstima razmaknuo krmelje u očima, pogledao bunovno oko sebe i sam sebi postavio pitanje:
”I gdje sada da idem u pizdu materinu”?

Posljednji postovi