Kampanja #tvojglasjebitan predstavljena i u Tuzli! (VIDEO)

U subotu, 22. februara 2020. godine, u emisiji Tuzla danas na RTV7 Tuzla, predstavljena je kampanja #tvojglasjebitan. Posmatrajući statističke podatke sa izbora 2018. godine, koji su pokazali da 54% stanovništva glasa, pojavila se ideja za kampanju o kojoj su govorili Milan Ilić, koordinaror za marketing pomenute kampanje, i Mirela Biković, koordinarorica za blog.


Komentarišući statistiku, Milan je pomenuo da je samo 17% mladih izašlo na izbore, što je poražavajuća činjenica i upravo ovaj podatak je bio poticaj za stvaranje pomenute inicijative koja ima za cilj animiranje što većeg broja stanovnika Bosne i Hercegovine, te njihov izlazak na predstojeće izbore.
U realizaciji ciljeva kampanje učestvuje preko 120 mladih iz cijele BiH, ali i regiona, što ovaj projekat čini veoma uspješnim nakon skoro tri mjeseca postojanja.
Kampanja funkcioniše u timovima: marketing, finansije, ljudski resursi, blog i tim za pisanje tekstova. Svaki od pomenutih timova ima svoje zadatke i dužnosti, a svima im je zajedničko da promovišu kampanju na najbolji mogući način i ostvare postavljeni cilj.
Mirela Biković, koordinatorica tima za blog, ali i članica Omladinskog Resursnog Centra Tuzla, osvrnula se na podršku koju je ORC pružio kampanji, jer su prepoznali njen značaj za cijelu zajednicu. Također, objasnila je zadatke svog tima i tima za pisanje tekstova.
Kampanja je saradnju ostvarila sa CROA organizacijom, ali Institutom za razvoj mladih KULT. U budućnosti će uspostaviti saradnju i sa drugim organizacijama, ali i organizovati razne aktivnosti poput flashmobova širom države, javnih rasprava, okruglih stolova…
I na kraju… svi zainteresovani za priključenje kampanji, ali i saradnju, se mogu javiti na instagram profil @tvoj.glas.je.bitan, facebook stranicu Kampanja Tvoj glas je bitan ili na mail tvojglasjebitan@gmail.com.
Cijelo gostovanje Mirele i Milana možete pregledati na sljedećem linku:

(Ajla Aljović, #tvojglasjebitan)