Konferencija C:E:T Platforme u Beogradu – EUrope on Doorstep

EUrope na Doorstep konferencija je započela u utorak, 26. novembra 2019. godine u Beogradu, Srbija. Događaj je započeo posjetom diplomatskog kora i lokalnih institucija.
Nj.E. Gospođa Virginia Pina, ambasadorica Portugala, gospođa Mihaela Osorio, zamjenik šefa misije Rumunije, g. Roman Weixler, zamjenik šefa misije Republike Slovenije i g. Žarko Stepanović, direktor Ureda za suradnju s civilnim društvom, pozdravili su goste i podijelili svoju viziju Evrope 2025.

Kasnije se u EU info centru održala panel diskusija na kojoj su Anne Gronsund, Norveška, Miguel Carneiro, Portugal, Vasilena Mitsiadi, Grčka, Viktoria Matrasalina, Estonija i Vojislav Vujić, Srbija, razmjenili mišljenja o pet mogućih scenarija Evrope u 2025.
Grupa je zatvorila dan sastankom sa Draganom Šorbazom i Elvirom Kovač iz Savjeta za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije. Kasnije su učesnici posetili Narodnu skupštinu, Palatu današnje Narodne skupštine Republike Srbije iz 19. vijeka, i razgledali veliku dvoranu, malu dvoranu, biblioteku sa nekim od najstarijih pravnih dokumenata sa Balkana i kabinet, rezervisan samo za najveće političare današnjeg vremena.