Konkurs za posao novinara: Budi dio Buka magazina

Buka povećava svoj novinarski tim. Možda baš ti možeš postati dio jednog od najpopularnijih medija u zemlji. Potreban nam je veći broj saradnika/ca, koji bi radili sa nama u redakciji BUKE, sarađivali i pisali novinarske članke, radili autorske emisije na radio stanici BUKA, sarađivali na produkciji TV emisije, a na teme društvene i političke stvarnosti. U pitanju je saradnički odnos sa mogućnošću stalnog zaposlenja.

Redakcija Buke je smještena u Banjaluci tako da prednost imaju kandidati koji mogu obavljati novinarsku djelatnost sa nama u redakciji na svakodnevnoj bazi.
To ni u kom slučaju ne isključuje saradnike iz drugih gradova.

Ako misliš da si osoba za ovaj posao, javi nam se i pošalji svoju biografiju i razmišljanje zašto bi radio/la sa nama na email: bukamagazin@gmail.com i buka@blic.net
Od potencijalnih kandidata, uz biografiju, očekujemo jedan novinarski članak, intervju ili komentar na aktuelnu političku temu po slobodnom izboru.
Podsjećamo da u BUKA poseban akcenat stavljamo na teme koje se tiču korupcije, zloupotrebe javnih funkcija i pronevjere javnog novca, na lokalnom, ali i na državnom nivou, manipulaciju informacijama, te razne zloupotrebe politike i političkog djelovanja. S tim u vezi prednost imaju novinari koji su se u dosadašnjem radu bavili ovim temama.

Uslovi: kompjuterska pismenost, osnovno poznavanje engleskog jezika, sposobnost samostalnog, kao i timskog rada, dobro snalaženje u stresnim situacijama, osjećaj odgovornosti i inicijative, dinamičan pristup i posvećenost poslu.
Uslov je novinarsko iskustvo i visok stepen društvenog aktivizma, spremnost da se uhvatiš u koštac sa temama koje su problem za bolje funkcionisanje našeg društva.
Istovremeno tražimo i osobu za prodaju marketinškog prostora za portal BUKA.
Rok za prijavljivanje je otvoren do ispunjenja kapaciteta organizacije za planirani broj novih saradnika.
Izvor:buka

Posljednji postovi