Konkurs za Rouds stipendije

Objavljen je konkurs za Rouds stipendije koje omogućavaju talentovanim mladim ljudima iz cijelog svijeta da studiraju na Univerzitetu u Oksfordu dvije ili više godina.

 

Stipendija predstavlja potpuno finansirana, postdiplomska nagrada sa punim radnim vremenom koja omogućava talentovanim mladim ljudima iz cijelog svijeta da studiraju na Univerzitetu u Oksfordu dvije ili više godina. Stipendija je dostupna za postdiplomske studije i u potpunosti pokriva troškove studiranja na ovom prestižnom Univerzitetu.

 

Glavni cilj ovog programa stipendija je identifikovanje, pružanje podrške i razvoj mladih lidera za postizanje javnog dobra, a to je ono što su stipendije Rouds radile, sa izuzetnim uspjehom, od svog osnivanja 1903. godine.

 

Pod upravom Fonda Rouds, stipendije se dodjeljuju u 23 izborne jedinice širom svijeta, a studenti iz Bosne i Hercegovine ulaze u kategoriju „globalno“. Globalne Rouds stipendije su pokrenute 2018. godine i svake godine su dostupne dvije globalne stipendije.

 

Prijave za Rouds stipendije su otvorene od 1. juna, a krajnji rok za podnošenje prijava je 1. avgust 2023. godine.

 

Više informacija je dostupno ovdje.

https://www.rhodeshouse.ox.ac.uk/scholarships/applications/global/

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“