Konkurs za Zvono nagradu 2022

Centar za savremenu kulturu KRAK u saradnji sa Residency Unlimited i Trust for Mutual Understanding raspisuje konkurs za Zvono nagradu (Young Visual Artist Award) za 2022. godinu. Prijaviti se mogu umjetnici i umjetnice iz Bosne i Hercegovine do 35 godina starosti a koji se bave praksama vizuelnih umjetnosti u najširem značenju toga pojma, odnosno umjetnici_ce koje se bave slikarstvom i grafikom, skulpturom, fotografijom, videom, objektima u prostoru i instalacijama, te novim medijima. Radi se o najznačajnijoj stručnoj stimulaciji u Bosni i Hercegovini namijenjenoj mladim umjetnicima i umjetnicama čiji glavni sadržaj podrazumijeva dvomjesečni umjetnički rezidencijalni boravak za pobjednika_cu u Residency Unlimited u New Yorku, i zajedničku izložbu finalista_ica u KRAK-u u jesen 2022. godine.

Žiri koji će evaluirati pristigle aplikacije, zasjeda u maju 2022. godine u prostorijama KRAK centra, i čine ga: Ina Weise (umjetnica, Dresden), Molly Haslund (umjetnica, Kopenhagen) i Šejla Kamerić (umjetnica, Sarajevo). Finalisti_ce i pobjednik_ce biće proglašeni tokom maja 2022. godine.

Prijava se vrši isključivo putem online-obrasca na engleskom jeziku a rok za podnošenje prijava je do 30. aprila 2022. godine (23:59h). Generalne informacije o Zvono nagradi dostupne su ovdje.

Tim KRAK centra stoji na raspolaganju za dodatna pitanja putem emaila: hello@krak.ba.

Aplikacija

Konkurs za Zvono nagradu 2022 | KRAK

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.