Lejla Musić, Gračanica | Ples

Na našu adresu stigla je prijava od osamnaestogodišnje, bivše državne prvakinje u plesu, Lejle Musić, koja dolazi iz Gračanice.
“Bavila sam se modernim plesom 7 god., a trenutno plešem rekreativno za svoju dušu. Dugi niz godina sam nosila titulu državne prvakinje, a plesala sam i na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima sa kojih sam se vraćala sa medaljama oko vrata. Bila sam članica prve bosanskohercegovačke grupe plesača koji su predstavljali BiH na svjetskom prvenstvu iz discipline Disco Dance, tako da sam, mogu slobodno reći, bila jedna od onih zbog kojih je svijet ugledao našu žuto-plavu zastavu. Moj sedmogodišnji trud je stao u 32 medalje i 56 diploma.” – navodi Lejla za frka.ba

Baviš se umjetnošću? ?‍??‍?
Pokaži svoj talenat, pošalji prijavu OVDJE

Inicijativu #FRKA (Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti) osmislili su mladi ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), okupljeni oko ideje ustupanja medijskog prostora umjetnicima/cama iz čitave BiH kroz zajedničku web platformu.
Bez obzira na dominantni fokus na društvene mreže i online djelovanje, također mladima iz cijele BiH u kontinuitetu nastoji pružiti i priliku za rad na terenu kroz aktivnosti koje promovišu umjetnost i kulturološke vrijednosti iste.
Mentorsku podršku na inicijativi pruža CEFE BiH.
Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, USAID Bosnia and Herzegovina, IOM Bosnia and Herzegovina
(frka.ba)