LJEPOTE BOSNE I HERCEGOVINE KOJE SE MORAJU POSJETITI- Izletište i farma Zaruđe

Farma “Zaruđe” nalazi se u blizini Vareša i registrovana je kao poljoprivredni obrt. Pored vlastite farme krava na obroncima planine Zvijezda (1.270 metara nadmorske visine), mlijeko se dobija i iz otkupa od lokalnog stanovništva. Ovo malo gazdinstvo postalo je poznato po svom dimljenom siru, kao i svježem punomasnom siru. Ono po čemu je ova farma posebna je to što krave provode 24 sata na otvorenom i u štali su samo za vrijeme mužnje ili u zimskom periodu. Izletište Wigwam u selu Zarudje udaljeno je svega 6 km od središta grada.


Smješteno je u prekrasnom okruženju, na 1.100 metara NV, gdje vas opija svježi planinski zrak i sunčeve zrake. Idealno je mjesto za potpuno opuštanje od brojnih obveza i svakodnevice, jer pogled na zelene travnate površinu i okolne šume uistinu odmara i liječi dušu.
Sam kompleks izletišta sastoji se od središnjeg objekta u obliku wigwama sa uređenim sanitarnim čvorom, uređeni prostor za sjedenje, roštilj, te šank kućica s ponudom domaćih sireva s farme Babić i ostalih delicija iz domaće proizvodnje. Za najmlađe tu su ljuljačke i igralište. Travnjaci i staze za šetnju u neposrednoj blizini izletišta dodatni su motiv, tako da svatko može pronaći nešto za sebe.

Ljubazni domaćini Sandra i Josip Babić u prekrasnom okruženju ponudit će vam razonodu u obliku rekreativnog jahanja za djecu ili odrasle (u sezoni ili po dogovoru). Bez obzira jeste li početnici, iskusni jahači ili samo želite konje promatrati na pašnjacima, doživljaj će biti čudesan.
Ono što svakako preporučujemo je vožnja kočijom, koja vas vraća u neka davno prošla vremena. To je ujedno tradicionalno, romantično i zabavno iskustvo koje ćete dugo pamtiti, jer je zaista poseban osjećaj sjediti u kočiji, osluškivati topot konja i uživati u vožnji kroz šumu ili selo.

Teren na kojem se izletište Wigwam nalazi posebno je pogodan za fotografiranje i video snimanja vjenčanja i ostalih značajnih događaja u vašim životima.
Ugodnoj domaćoj atmosferi, osim ljubaznih domaćina, osobito pridonosi i prisutnost domaćih životinja.
Radno vrijeme izletišta Wigwam je u razdoblju od 01.05. do 20.09. od 10 do 20 sati, a od 20.09. do 01.05. izletište radi vikendom i po dogovoru.

Informacije i rezervacije za posjet izletištu Wigwam možete izvršiti na sljedeće brojeve 061/877-485 i 061/522-553.
Izvor:hocu.ba

Posljednji postovi