LJEPOTE BOSNE I HERCEGOVINE KOJE SE MORAJU POSJETITI-Jedno od najljepših jezera u Europi- Ramsko jezero

Jeste već posjetili jedno od najljepših jezera u Evropi? Ramsko jezero umjetno je akumulacijsko jezero na rijeci Rami u Prozor-Rami, na sjeveru Hercegovine. Jezero se nerijetko svrstava među najljepša jezera u Europi.

Jezero se nalazi u gornjeramskoj kotlini, na području općine Prozor, Rama. Smješteno je oko 70 km sjeverno od Mostara i 110 km zapadno od Sarajeva.

Čistoćom i rijetko viđenom ljepotom, Ramsko jezero kupit će vas već pri prvom susretu, pa ćete sigurni smo i nakon što koronavirus prođe ovu blagodat Bosne i Hercegovine posjećivati svakog ljeta.
Odlučite li se za šetnju uz jezero, ili pak piknik na obali jezera, ili na vozanje barkom – nećete pogriješiti – Ramsko jezero u svakom je pogledu odličan odabir.

Klima u ljetnom razdoblju je idealna za posjetu ovoj lokaciji jer ćete na jezeru doživjeti pravo osvježenje, ali i pobjeći od urbane svakodnevice i buke grada.
Posebna atrakcija su otočići u srcu jezera, pa osim slatke vode i nećete uočiti neku veću razliku u odnosu na odmor na moru.

U blizini jezera postoje i smještajni kapaciteti, etno selo, a u gastonomsku ponudu sami ćete se morati uvjeriti, jer riječima se ne može opisati.

S obzirom da je vikend, nemojte se dvoumiti – spakirajte stvari i pravac Ramsko jezero!
Izvor:hocu.ba