Ljetna škola novinarstva u Pragu – Češka Republika

 Journalism Bootcamp je intenzivni 10-dnevna obuka novinarstva za Češke i strane studente. Osma iteracija Journeyja održat će se u Pragu, Češka Republika, između 5. i 15. kolovoza 2023.

PRIJAVE : https://journey.bakalafoundation.org/  Prijave su otvorene, rok 7. Maj.

Jeste li oduševljeni student novinarstva (ili srodnog područja) i želite li podići svoje vještine na višu razinu? Prijavite se na međunarodnu ljetnu školu Journey i ostvarite punu stipendiju koja će pokriti troškove vašeg sudjelovanja!

O programu

Novinarska obuka Journey ima za cilj prenijeti praktične vještine koje će biti korisne za daljnji razvoj karijere budućih novinara. Jedinstvena je to prilika za polaznike da kroz predavanja, radionice i praktične vježbe upoznaju najnovije metode i trendove u medijskom radu, izgrade međunarodnu mrežu profesionalnih kontakata te uče od najboljih u tom području.

Tečaj vode vodeći stručnjaci iz renomiranih svjetskih medija i agencija poput CNN-a, The New Yorkera, Bloomberga, Reutersa, Associated Pressa i drugih, od kojih su neki dobitnici prestižne Pulitzerove nagrade.

Kome je program Journey namijenjen?

Studenti studija novinarstva i medija koji su završili najmanje dva semestra sveučilišnog/visokog stručnog studija i imaju ozbiljan interes za novinarski rad.
Studenti drugih programa ako imaju iskustva u radu kao novinari ili ako pokazuju jaku motivaciju da postanu novinari.
Za kandidate iz sljedećih zemalja: Češka, Slovačka, Bugarska, Gruzija, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Srbija, UK, SAD, Moldavija.
Studenti sa tečnim znanjem engleskog jezika.

Kako ćete imati koristi od sudjelovanja u Journeyju?

Naučit ćete o aktualnim trendovima i najboljim praksama u suvremenom novinarstvu.
Dobit ćete praktično iskustvo u izradi dužih izvješća (uključujući ugradnju vizualnih komponenti).
Unaprijedit ćete svoja znanja o novinarskoj etici i unaprijediti svladavanje osnovnih načela novinarskog rada.
Naučit ćete kako izvještavati s terena u stvarnom vremenu i inozemstvu, kako kreirati pisana i audio-vizualna izvješća za online i offline medije.
Iskustvo ćete steći radeći na zadanim temama pod vodstvom iskusnih novinara i urednika.
Razvit ćete sposobnost prikupljanja i analize podataka na organiziran, planiran i pravovremen način te identificirati, razvijati i učinkovito koristiti resurse.
Naučit ćete prezentirati vlastiti sadržaj izvješća, pridržavajući se strogih etičkih standarda.
Naučit ćete tehnike istraživanja i sastavljanja izvješća.
Naučit ćete kako provjeriti vjerodostojnost informacija podijeljenih na društvenim mrežama.

Šta je dobro znati?

Stručno povjerenstvo će razmotriti pristigle prijave koje zadovoljavaju sve kriterije i odabrati sudionike. Odabrane sudionike kontaktirat ćemo do 31. svibnja 2023. te im naknadno priopćiti logističke detalje njihova sudjelovanja.
Studenti primljeni u program dobit će punu stipendiju od Zaklade Bakala, koja pokriva troškove povezane sa sudjelovanjem na tečaju, uključujući putne troškove do Praga, obroke i smještaj, materijale za učenje i naknade za vizu.

Više detalja o uvjetima za upis možete pronaći u online prijavi.
Prijavu je potrebno ispuniti na engleskom jeziku, koji je radni jezik cijelog tečaja.
Rok za online prijave za 8. godinu programa je 23.59 sati. (CET) 7. maja 2023.

Nepotpune prijave i prijave zaprimljene nakon roka neće biti uključene u selekcijski postupak.

Baklan Foundation

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

 

Posljednji postovi