Martina Mlinarević Sopta o protivnicima parade ponosa i pravom značaju tradicionalne porodice


Bezbroj je kvalitetnih cirkuskih idiotluka koji prate prvu BH. Paradu Ponosa koja će se održati u nedjelju u Sarajevu, ali jedan od jačih je kontrašetnja pod nazivom “Dan tradicionalne porodice”, koja će biti upriličena dan ranije. Jedan od jačih cirkusa u tom cirkusu jeste da je Dan tradicionalne porodice podržao Sindikat učitelja FBIH.
Pa da upitamo svelicemjernu javnost da nam rezimira šta je to tradicionalna Be&Ha porodica?
Ona u kojoj se degeneči žena, u kojoj se varaju i lažu, spavaju s kim stignu, ali se heštegiraju kao #family na FB i Instagramu pred mahalom, što je zapravo i jedino što se pika?
Tradicionalna porodica je ona u kojoj ima galame i psovke i lopovluka, ali uredno ophode vjerske institucije u prvim redovima s bogatim milodarima?
Tradicionalna porodica je ona u kojoj se pije do podne, a iza podne se razbijaju tanjuri na suprugama? Ili ona gdje supruge plaču u kuhinjske krpe na sudbine indijskih sapunjičarki, a kasnije na kavama s komšinicama izliju gomile najvećih ružnoća na svakog tko prođe ulicom?
U tradicionalnim porodicama se vrijeme troši u kladionicama i birtijama umjesto s djecom, ili je vrijeme s djecom vrijeme kad mame ubace malce u igraonice dok su one u šopingu? U tradicionalnoj porodici on slini na gole cajkuše do jutra, a ona uči djecu stihovima Zvezda Granda umjesto Ježurke Ježić?
U tradicionalnoj porodici nema razgovora jer su svi na mobilnim telefonima i svojim društvenim mrežama, gdje djeca od 7 vec imaju aktivne profile na instagramima i izvještačene face u fotošopu, a curice od 17 vec istančan seksualni život?
Dakako svi su skupađuture heštegirani kao #blessed i #family.
U tradicionalnoj porodici nema razvoda jer, pobogu, šta će reći druge tradicionalne porodice?
Jesu li tradicionalna porodica bili obitelj dragog i poštovanog profesora Lovrenovića, njegove supruge i malog Mahira? Naravno da nisu, jer Alisa je bila razvedena kurva, profesor Lovrenović vlah, a Mahir peško. Jedna predivna porodica je otišla u smrt radi licemjera. Kojima je porodica samo ono što oni smatraju da jeste u njihovim izvrnutim svjetovima lažne moralnosti.
Učitelji koji bi trebali biti stup društva, obrazovanja, intelektualnosti i najveći zagovarači suštinskih ideja ljudskog postojanja, u kojemu je sloboda življenja jedna od osnovnih, podržali su dane tradicionalne porodice. To su i sve one tatice što im prijete u školama s pištoljima da bi njihova tradicionalna djeca dobila tradicionalno dobre ocjene? Ili tradicionalne mame što djecu oblače u najskuplje marke da bi se dakako razlikovala od ostale tradicionalne djece po Zarama i Haiemovima, stvarajući već u tako malim godinama podjele, degradacije i komplekse. I dedo im je tradicionalno na prvi dan škole morao imati adidaske najnovije…
Znaš šta je, zapravo, tradicionalna porodica?
Ona koja te voli, usprkos svemu. Tradicionalna porodica je ona koja te neće napustiti ma šta da su tvoje odluke i izbori. Tradicionalna porodica je ona u kojoj onog svog izvjesiš na sebe kao zastavu i nosiš ga ponosan, pred selendrom što mu hiljadu i jednu manu zakače, pljucajući mu korake. Tradicionalna porodica stoji uz svoju djecu, u svemu. Bili oni pederi, kurve, narkomani ili ne do Bog, Srbi.
Tradicionalna porodica je kad razumiješ i voliš. Kad poštuješ posebnosti i različitosti. Tradicionalna porodica grli kad si pun najtežih rupa koje su prouzrokovali ljudi zvijeri. Tradicionalna porodica ne mora biti čak ni iste krvi. Samo istog srca. Ponekad svoju porodicu nađeš sasvim daleko od onoga što si nekad nazivao dom.
Jer nije dom tamo gdje su te upisali rodivši te, vežući te okovima mahale što vonja na krkanluk. Dom je samo tamo gdje si dobio krila i slobodu. Slobodu da živiš, radiš, voliš i odlučuješ. Slobodu da dišeš svoje unikatnosti i štujes tuđe drugačijosti.
I zato, u nedjelju, 08.09. ja sam na Paradi ponosa, jer iz memle i smrada ovog lažno moralnog društva – Ima izać!
Preuzeto:  Martina Mlinarević Sopta / facebook