Mirela Biković – Najmoćnije žene Bosne i Hercegovine

Najmoćnije žene u Bosni i Hercegovini je program koji promovira žensku solidarnost i predstavlja novu vrstu društvenog angažmana žena u BiH.

Jedna od ovogodišnjih Najmoćnijih žena u Bosni i Hercegovini, jeste upravo naša Mirela Biković. 

Mirela u Omladinskom resursnom centru Tuzla obnaša poziciju Program assistant-a i office manager-a, te je dio CAT Bosna i Hercegovina od samog početka 2017. godine.
Svjedoci smo da video sadržaj sve više zauzima prostora na društvenim mrežama, upravo u moru istih, nedavno pojavila se emisija. čije je lice upravo Mirela, koja svoje sagovornike pokupi autom. Da, dobro ste pročitali, Mirela svoje goste kupi po ulicama Bosne i Hercegovine. #CatPatrola predstavlja novi vid građanskog aktivizma, poznatiji pod imenom online aktivizam.
“Budite oprezni gdje koračate, nikada ne znate kada će vas pokupiti online aktivizam na točkovima.” – Mirela Biković

Najmoćnije žene Bosne i Hercegovine spremne su da se međusobno podržavaju i da zajedno rade na vlastitom jačanju, u cilju napretka zajednica u kojima žive i bh. društva u cjelini, ovo je ujedno i najveći mentorski program na Zapadnom Balkanu.
Značaj mentoRING-a je prepoznat od strane mnogih uspješnih žena iz gotovo svih sektora društva te se broj oblasti iz kojih mentorice nude svoju ekspertizu povećava, čineći mentoring zajednicu šarolikom i otvorenom za sve žene koje su voljne da svoje znanje podijele i prenesu na druge.
Od svog nastanka pa do danas program je uspio povezati  preko 1600 žena iz preko 20 gradova širom BiH, ali i iz dijaspore, koje su kroz zajednički rad i saradnju razmjenjivale stečena znanja i ideje, ukazivale na važnost cjeloživotnog učenja, pružale jedna drugoj podršku u razvoju karijere i planirale aktivnosti za lični i profesionalni razvoj.
Značaj ovog programa prepoznali su i muškarci koji su ponudili svoje profesionalno iskustvo i podršku u razvoju karijere učesnicama ovog programa.
Uspjeh ovog programa ne bi bio moguć bez velikodušne podrške partnera projekta: Ured za odnose s javnošću Američke Ambasade u Sarajevo, kompanija JP Elektroprivreda HZ, Beemed, Didaco, Bagno, Faveda, Radio Otvorena Mreža, Avon, Coca-Cola, DM Drogerie Markt, Fabrika duhana Sarajevo, Torte i to, Didakta, TV 1, Alma Ras, Everet, Makrovita.
Više o programu možete pronaći ovdje. 
#mentoRing  #CPCDba