Mladi i svijet koji se mijenja

Dosadilo vam je da čitate poražavajuće statističke podatke o odlasku mladih iz zemlje? O tome da postajemo zemlja staraca u kojoj je i ono malo mladih što je (pre)ostalo apatično? I sami razmišljate o potrazi za boljim životom negdje drugo ili želite nešto promijeniti, ali ne znate kako i odakle početi?
Spustite kofere, upalite kompjutere/mobitele/tablete i uključite se u Naše razgovore! Mi znamo kako možete napraviti promjenu u svojoj sredini.

Poslušajte iskustva mladih koji su do prije nekoliko godina razmišljali slično kao i vi, ali su odlučili da ostanu i naprave nešto da njima, svima oko njih, pa i vama, bude bolje. Govoriće vam o prilikama koje kao mlade osobe u svojim zajednicama imate ili kako da ih kreirate tamo gdje ih nema, kako da proširite mrežu poznanstava, upoznate se sa vršnjacima iz drugih gradova, povežete i sarađujete. Oni su probali – i znaju da može.
Sa vama svoja iskustva dijele mladi aktivisti Tatjana Mijanović iz Šamca, Muhamed Mekić iz Busovače, Nurdin Begović iz Vareša, Ivan Perić iz Prozor-Rame i Đorđe Bojić iz Kotor Varoši. Moderatori su Samir Mahmić i reper Frenkie koji godinama radi sa mladima.
Do sada ste shvatili da vam niko neće dati posao, obogatiti CV, kreirati prilike, omogućiti da steknete poznanstva širom zemlje, a i van nje – to sami sebi stvarate uključivanjem u društvo i aktivizmom.
Nazvali smo ove razgovore “Mladi i svijet koji se mijenja” jer vjerujemo da baš vi možete promijeniti svijet.
Događaj je online – možete nas pratiti uživo 18. maja od 18 do 20 sati ili nam se pridružiti u diskusiji, ako se registrujete putem sljedećeg linka:
https://bit.ly/3uIt5Dp
(snagalokalnog.ba)