Mladi iz BiH traže odgovornost za realne probleme (VIDEO)

U okviru projekta #Odgovornost koji realiziraju Šatro.info, CAT BiH i MAP, mladi iz Bosne i Hercegovine adresirali su probleme u svojim zajednicama i državi za koje traže odgovornost i rješenja. Tromost u nabavci vakcina, nesigurna igrališta, nelegalne deponije smeća, otimanje zelenih površina, neprilagođenost infrastrukture osobama sa invaliditetom neki su od problema koji čine njihov svakodnevni život.
Mladi traže od nadležnih rješenja gorućih problema u BiH
“Izabrani i imenovani politički zvaničnici moraju raditi svoj posao i odgovarati poslodavcima – građanima i građankama. Demokratija ne završava zaokruživanjem imena na glasačkom listiću.” – poručili su realizatori projekta #Odgovornost i pozvali građanke i građane da na društvenim mrežama aktualiziraju probleme u svojim zajednicama i državi uz korištenje ovog hashtaga, ali i da koriste različite kanale komunikacije sa zvaničnicima i zahtijevaju rješenje problema i unaprjeđenje kvalitete života.
“Političari nisu nedodirljivi ljudi s televizije, nego predstavnici društva, sa svim odgovornostima i obavezama koje to podrazumijeva.” – zaključuju.
LINK ZA VIDEO:
https://www.facebook.com/watch/?v=765683787708682