Mladi rade i grade: Realizacija projekta “Zajedno za Majevicu”

Udruženje mladih opštine Sapna “Korak” i Udruženje građana “Korijeni” Ugljevik startaju realizaciju projekta “Zajedno za Majevicu”, kojim će mladi ljudi dobiti nove prilike i još dvije turističke atrakcije. 
Cilj projekta je potaknuti omladinski aktivizam, inkluziju mladih iz različitih etničkih i socijalno-kulturnih sredina, ljudska prava i zaštitu životne sredine.

Projekat dolazi od dvije organizacije mladih, jedna iz Republike Srpske, a druga iz Federacije. Kroz ovaj projekat biće održane edukativne radionice za mlade o njihovim pravima i zaštiti istih.
Ono što je također značajno jeste uređenje obala pored jezera Mezgraja koje pripada Ugljeviku i dio obale pored jezera Sniježnica koje pripada Sapni. Plaže će biti savremeno uređene kako bi stvorili uslove za boravak mladih iz ovih opština.
Rušiti stereotipe, graditi prijateljske odnose među etničkim skupinama i uključiti mlade u aktivizam, samo su neki od ciljeva Udruženja mladih opštine Sapna “Korak” i Udruženja građana “Korijeni” Ugljevik.
Projekat će biti realizovan u naredna tri mjeseca. Ovu ideju finansira Institut za razvoj mladih KULT.
(dobarportal.net)