Mladi za dostojanstvo, demokratiju i ljudska prava

Svjetski savez mladih Bosne i Herzegovine (SSMBiH) je zajednica prijatelja koji se u vlastitom životu trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva i to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro drugih.

SSMBiH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu.
“Mladi za dostojanstvo, demokratiju i ljudska prava“ (eng. „TrackA“) je naziv edukacijskog programa Svjetskog saveza mladih predviđenog za mlade od 18 do 30 godina.
Kroz edukacijski program sudionici dobivaju mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, što je temelj za ljudska prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u UN-u, a po završetku imaju i priliku za sudjelovanje na međunarodnim konferencijama.
Program je besplatan i održava se online putem na BHS jeziku.
Program se sastoji od 7 susreta – 1 tjedno u online grupama preko videpoziva. Sudionici dobivaju unaprijed tekstove za čitanje o kojima potom raspravljaju u grupama.
Preduvjet za sudjelovanje je slaganje s Poveljom svjetskog saveza mladih koja ističe važnost zaštite ljudskog dostojanstva od začeća do prirodne smrti, poštivanje obitelji kao temeljne društve jedinice i očuvanje kulture koja njeguje cjeloviti razvoj ljudske osobe.
Svi prijavljeni dobit će povratnu informaciju uz sve detalje i upute vezane za online edukacije
Prijave do 21.02. a s programom krećemo već u srijedu. 24. 02.
Radujemo se tvojem sudjelovanju! ?
Prijaviti se možete ovdje