Muzički obrazovni centar “Lege Artis” Tuzla | Sa mačkama u zajednici (VIDEO)

Novu epizodu emisije #SaMackamaUZajednici posvetili smo upravo Muzičko- obrazovnom centru “Lege Artis” Tuzla. “Lege Artis” Tuzla ove godine obilježava deceniju rada i djelovanja.

Od prvih dana djelovanja pa do danas, zadatak im je isti-vratiti horsku višeglasnu muziku u Tuzlu. U razgovoru sa direktorom ovog centra i magistrom muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasminom Hasićem prisjetili smo se njihovih početaka, od osnivanja pa do danas. Govorili smo o radu Mješovitog hora, o planovima Dječjeg hora, o koncertima, prošlim i narednim nastupima. Dotakli smo se i Međunarodnog horskog šampionata kojeg namjeravaju organizovati ove godine u novembru i za koji su prijave u toku.

#CATBiH​​​ u saradnji sa Radio televizijom 7 Tuzla (#RTV7​​​) realizuje ovu emisiju, u kojoj je pažnja posvećena aktuelnim društvenim temama, gradu, ljudima, podršci mladima, prilikama za mlade, civilnom sektoru, društvenom aktivizmu i slično. Predviđeno je da u narednom periodu ugostimo brojne, između ostalih akademske ličnosti, psihologe, sociologe i predstavnike mladih, a vas pozivamo da nam u komentarima napišete koje teme biste voljeli čuti u budućim izdanjima emisije #SaMackamaUZajednici

Svake sedmice – NOVI VIDEO! 🤳😼

CAT Bosna i Hercegovina 🐈

SUBSCRIBE 👉 http://www.youtube.com/channel/UCe13f​​​

CAT BiH Facebook 👉 http://www.facebook.com/CATBIH

Instagram 👉 http://www.instagram.com/cat.bih

Web 👉 http://www.catbih.ba

RTV 7 Tuzla 🎥

YT: https://www.youtube.com/user/RTV7Tuzl

Facebook: https://www.facebook.com/RTV7Tuzla/

Web: http://rtv7.ba/