Na konkurs za dramski tekst mladih autora pristiglo 30 prijava iz BiH i Hrvatske

Koordinatorica ovog projekta Anita Milićević iskazala je zadovoljstvo odzivom na natječaj, koji je trajao od 10. rujna 2020. do 1. januara 2021. godine.

Na konkurs za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za autore do 35 godina starosti, koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, pristiglo je 30 važećih prijava, 23 iz Hrvatske i sedam iz Bosne i Hercegovine.
Koordinatorica ovog projekta Anita Milićević iskazala je zadovoljstvo odzivom na natječaj, koji je trajao od 10. rujna 2020. do 1. januara 2021. godine.

“Cilj je ovoga natječaja povećati angažman mladih autora i unaprijediti suvremenu hrvatsku dramu, što se manifestiralo raznolikošću dramskih tekstova koji su pristigli kao i brojem samih prijava. Drago nam je da smo animirali mlade autore i ovim putem želim zahvaliti svima koji su se prijavili”, istaknula je Milićević.
Rezultati natječaja bit će objavljeni 15. februara 2021. na službenim stranicama HNK u Mostaru (www.hnkmostar.ba) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH (www.hrvatiizvanrh.gov.hr).

Stručni žiri koji će odabrati najbolji dramski tekst čine direktor HNK Mostar Ivan Vukoja, umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina, dramski prvaci HNK Mostar Robert Pehar i Jelena Kordić Kuret te koordinatorica projekta Anita Milićević.

Nakon odabira najboljeg dramskog teksta bit će objavljen i natječaj za izbor redatelja koji će inscenirati nagrađeni tekst tijekom 2021. godine, a predstava će biti uvrštena u redoviti repertoar HNK Mostar, priopćeno je iz HNK Mostar.
(fokus.ba)