NAGRADNA IGRA – Šta očekujete u 2020.godini? (priče, fotografije, stripovi i druge vrste umjetničkog izražaja)

CAT ponovo objavljuje nagradni konkurs za mlade!

U sklopu projekta Citizens Against Terrorism otvoren je nagradni konkurs za najbolju priču, fotografiju, stripovi i druge vidove umjetničkog izražaja na temu “Šta očekujete u 2020.godini?” !

Mladi okupljeni oko inicijative CAT (Građani protiv terorizma) pozivaju sve kreativne mlade građane Bosne i Hercegovine da se aktivno uključe u izgradnju mira u našoj državi i razmisle o vremenima koja tek dolaze! Šta očekujete u 2020.godini? Da li će biti bolje ili gore? Šta vi kao građani ove države planirate uraditi da bude bolje?

 
Sve što je potrebno jeste da dostavite priču, fotografiju, strip ili bilo koji drugi vid umjetničkog izražaja na temu “Šta očekujete u 2020. godini?”.
Najkreativniji radovi će biti objavljeni na našoj web stranici , a 2 rada će biti u prilici da osvoje novi pametni sat!
Radove možete poslati na mail: catbih@hotmail.com, najkasnije do 12.01.2019.godine do 23:59h.
Pobjednik će biti objavljen na Facebook stranici CAT.
USLOVI ZA UČEŠĆE U NAGRADNOJ IGRI:
  1. Starosna granica za učešće do 30.godina starosti.
  2. Rok prijave do 12.01.2020.godine u 23:59h
  3. Originalan dizajn na zadanu temu i CAT simbolima (mačke).
  4. Poslati na mail: catbih@hotmail.com sa naznakom: Šta očekujete u 2020.godini
  5. U e-mailu napisati: Ime i prezime, broj telefona, adresu prebivališta (ulica, grad i poštanski broj)

*Vaši radovi će biti objavljeni na našoj Facebook stranici!
SREĆNO MAČIĆI!
Sretna Nova godina!
 

VIŠE O PROJEKTU:
CAT (Građani protiv terorizma) je inicijativa mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine (Bijeljina, Brčko i Tuzla) okupljenih oko ideje da na društvenim mrežama daju svoj doprinos u izgradnji mira i borbi protiv radikaliziranja društva, koje vodi u nasilni ekstremizam i terorizam.
Svoju popularnost dugujemo našim protagonistima, mačkama, koje svoja razmišljanja dijele sa širokim auditorijumom BH javnosti – te su samo tokom prošle godine uspjele dopreti do preko 2 miliona različitih korisnika sa sadržajem koje su osmislile i podijelile sa njima. U trenutku pisanja teksta, ova inicijativa je najveća internet inicijativa za mlade u Bosni i Hercegovini. Na njoj radi 10 mladih, koji ne samo da dolaze iz različitih sredina iz BiH, već su i različiti profili studenata i mladih ujedinjeni oko zajedničke ideje da mačke mogu graditi mir u Bosni i Hercegovini.
Pored aktivnog života na društvenim mrežama, mačke se trude da svoje znanje, iskustva i motivaciju za kontinuiran rad na gradnji mira u Bosni i Hercegovini prenesu i kroz organizaciju raznih aktivnosti, uglavnom usmjerenih ka mladima. Do sada su realizovani treninzi i edukacije za mlade iz Viteza, Foče, Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Živinica i Zvornika, koji su po uzoru na naše mačke osmišljali i kreirali svoje kampanje na društvenim mrežama za svoje lokalne zajednice.
Svoj doprinos i podršku, najjednostavnije možete dati prateći nas na našim stranicama:
FB ( http://www.facebook.com/CATBiH),
WEB-u ( https://www.catbih.ba ) i
Instagramu (https://www.instagram.com/citizensagainstterrorism/)
ili angažujući se u pravljenju sadržaja (meme, video, fotografija, tekst, priča itd.) koje će naše mačke nesebično podijeliti sa širokim audotorijumom u BiH i regionu!