Najava press konferencije pokreta „Karton revolucija“ – Sada mi preuzimamo!

Press konferencija aktivističkog pokreta mladih “Karton revolucija” će se održati u petak 30.04.2021. godine sa početkom u 17:15h na platou Trga Slobode u Tuzli.
Karton revolucija“ posljednjih 5 mjeseci  aktivno radi na borbi protiv korupcije i nepotizma u našem društvu.
Слика може припадати споменик, напољу и текст
Jedna od prvih inicijativa na koju su ukazali krajem 2020. godine bila je borba za mamograf, odnosno primarnu zdravstvenu zaštitu žena koja je nažalost u potpunom kolapsu već duži niz godina u Domu zdravlja Tuzla.
S obzirom da se u međuvremenu ništa nije promijenilo, odlučili su pokrenuti jaku i masovnu demokratsku inicijativu prema medijima, donosiocima odluka, nadležnim institucijama kao i drugim subjektima koji mogu imati uticaj na rješavanje problema.
Na press konferenciji će objaviti saznanja do kojih su došli a koji se ogledaju u:
– Konkretnim dokazima da uprava Doma zdralja Tuzla već 11 godina svjesno ne pruža kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu žena i da pored svjesnosti situacije ne pruža kvalitetnu medicinsku uslugu te uposlenike i uposlenice izlaže radu koji nije u skladu sa standardima svjesno ignorišući navedeni problem.
– Konkretne indicije o razlozima zašto se rješavanje ovog problema ne stavlja u fokus interesovanja menadžmenta koje aludiraju na prisustvo korupcije i nepotizma.
– Konkretne poteze koje će „Karton revolucija“ poduzeti u narednom periodu u kontekstu rješavanja 11 godina starog problema koji očigledno niko ne želi tretirati.
Ukoliko do sada niste imali priliku upoznati se sa djelovanjem pokreta “Karton revolucija”, predlažemo da zapratite njihovu zvaničnu stranicu na društvenoj mreži Facebook i saznate više informacija.