Naučnici potvrdili: Kraj januara se očekuje za 72 dana

Udruženje nezavisnih naučnika “Činjenice nikom bitne, ali svima poznate” izašlo je u javnost s najnovijim otkrićem koje prijeti da šokira cjelokupnu javnost Bosne i Hercegovine. Naime, kako iz ovog Udruženja najavljuju, kraj januara 2020. godine se očekuje za minimalno 72 dana kada će, napokon, nastupiti dugo očekivani mjesec februar.
Rezultat slika za snijeg, januar
“S oduševljenjem možemo potvrditi našim dragim sugrađanima da će januar napokon završiti za nekih 72 dana, a onda će nam doći svima dragi, kratki, mjesec februar koji je samo jedan mjesec udaljen od novog godišnjeg doba. Mnogobrojni su nam se stanovnici Bosne i Hercegovine obraćali sa strepnjom i upitima vezanim za to koliko će tačno da traje ovaj beskonačni mjesec januar 2020. godine. Vjerujte nam da su se mnogi brinuli da januar zapravo i nema kraj i da je to bajka koju su im roditelji pričali pred spavanje kako bi lakše zaspali. No, mi vas uvjeravamo da nije tako. Januar će i ove godine završiti, kao što i svake godine završi, nakon dvije hiljade dana koji budu prošli. Bitno je da se ne paničari i da se ne prave bez veze ogromni neredi i protesti kako bi januar završio, jer realno hoće, samo treba imati strpljenja” – izjavio je za naš portal Namik Istraživač, član Udruženja nezavisnih naučnika.
Svake godine se veliki broj ljudi žali na beskonačno trajanje mjeseca januara koji, kako se mnogima čini, iz godine u godinu traje sve duže i skuplji je, no, bitno je za znati da će isti završiti prije ili kasnije kao i svake godine.
Napomena: Naglašavamo da ovo nisu stvarni događaji, već da je u pitanju satira.
Preuzeto sa: https://satro.info/