Noć knjige u Buybooku

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na tradicionalnu Noć knjige koja će se 26. 12. održati u sarajevskoj i tuzlanskoj knjižari Buybook. Tim povodom će knjižare u Radićevoj ulici i u TC Mercator raditi do 22 sata uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Izdavačka kuća Buybook ove godine slavi 24. rođendan i tim povodom smo za naše kupce obezbijedili popuste od 20 do 50%. Narudžbe će biti moguće i putem web shopa buybook.ba kao i na buybook.hr
Posebno nam je zadovoljstvo što za Noć knjige možemo najaviti novitete – Bookerom nagrađenu knjigu „Nelagoda večeri“ Marieke Lucas Rijneveld, u trenutnoj situaciji posebno važnu knjigu jedne od najčitanijih savremenih autorica, Elif Safak, „Kako ostati pri pameti u doba podjela“, „Helikoptersku pljačku“, Jonasa Bonniera, roman zasnovan na stvarnim događajima o grupi Šveđana koji su izveli jednu od najspektakularnijih pljački svih vremena, „Nijemu pacijenticu“ Alexa Michaelidesa, bestseler New York Timesa, „Konak suza“, turske autorice Şebnem İşigüzel, „Lumpen novelu“ Roberta Bolaña, zbirku priča „Ljubav i prepreke“ Aleksandra Hemona, „Bizarne priče“ Olge Tokarczuk, dobitnice Nobelove nagrade za književnost za 2018. godinu, „Svjedočanstva“ Margaret Atwood, nastavak „Sluškinjine priče“, zbrku eseja „Seks i laži“ Lejle Slimani, „Mliječne zube“ Lane Bastašić, ovogodišnje dobitnice Evropske književne nagrade i „Sarajevske fragmente“ Darije Žilić.
Za najmlađe čitaoce pripremili smo „Simfoniju iz divljine“, interaktivnu slikovnicu Dana Browna koja predstavlja poseban čitalački doživljaj.
(hocu.ba)

Posljednji postovi