Nove Smjernice Za Vođenje Ljubavi Tokom Epidemije Korone: Obavezna Maska U Krevetu, A OVE STVARI NIKAKO NE SMIJETE RADITI ( FOTO)

SLUŽBA za javno zdravstvo u New Yorku donijela je nove smjernice za sigurna druženja i seks u vrijeme pandemije koronavirusa. Kako je rećeno u ovim smjernicama najsigurniji je seks onaj sa partnerom sa kojim živite u istom kućanstvu, a onima koji tek traže partnere i u potrazi su za seksom se savjetuje da bliske kontakte smanje na minimum.


Ne preporučuje se ni razmjenjivanje nježnosti, a tokom seksa sa osobom koju ste tek upoznali treba da imate masku na licu.
Kako neki stručnjaci tvrde , teško disanje i dahtanje tokom seksa može da proširi virus, a posebno se savjetuje svima da izbjegavaju grupni seks, a jedan od onih koji je radio na ovim smjernicama je napisao i ovo: “Sami ste sebi najsigurniji seksualni partner, odnosno, covid-19 se sigurno ne širi masturbacijom. Pobrinite se da igračke koje koristite operete sapunom i vodom, kao i svoje ruke. Sljedeći najsigurniji partner je onaj s kojim živite. Seks sa samo jednom osobom smanjuje rizik širenja virusa”

Dodato je i da su ove smjerince veoma realne, te da su svjesni da apstinencija od seksa tokom pandemije ne može uspjeti, ali u svakom slučaju i za seks se trebaju dati neke preporuke u toku pandemije, pa se to čini ovim smjernicama, a to je sve rekao Demetre Daskalakis, zamjenik povjerenika za kontrolu bolesti unutar ministarstva zdravstva New Yorka.

Preporuka je i ako ulazite u odnos sa osobom s kojom ne živite, prije seksa bi bilo dobro da se raspitate da li je ta osoba imala neke od simptoma i da li je bila u kontaktu sa nekom zaraženom osobom i slične stvari, a ako je osoba kojim slučajem bila pozitivna na koronu ,treba proći najmanje deset dana od pojave simptoma i tri dana od pada temperature da bi se osoba smatrala nezaraznom. Preporuka je da izbjegavate osobe koje ste upoznali preko nekih aplikacija i posebno one koje se bave prostitucijom, kao i da izbjegavate ljubljenje i oralni seks