Nove stipendije Fondacije budućnosti u BiH za bh. studente

Ukoliko ste student prvog ili drugog ciklusa na nekom od tehničkih fakulteta u Bosni i Hercegovini, ambiciozni ste i kontinuirano radite na osnaživanju potencijala naše države prijavite se na program stipendiranja koje organizuje Fondacija budućnosti u BiH!
Iz Fondacije ističu kako je ovogodišnji program jedinstven i da planiraju svoja vrata otvoriti za najveći broj studenata do sada.
– Ove godine priliku da se pridruže Fondaciji imat će 125 studenata koji u svojim prijavama pokažu želju i energiju za promjenom i razvojem svojih vještina i znanja. Jako smo ponosni na naše stipendiste koji svakodnevno dokazuju da su mladi lideri koji mogu iznijeti velike projekte i kontinuirano napredovati. Naš cilj prema kojem idemo je da do 2030. godine okupimo 10.000 mladih lidera iz Bosne i Hercegovine koji će zajedno biti nosioci promjena u našoj državi, navode iz BHFF-.
Stipendisti Fondacije tokom svog angažmana imaju veliki broj prilika koje mogu ostvariti poput odlaska na svjetske konferencije iz oblasti u kojoj djeluju, finansiranja njihovih ideja i projekata od strane Fondacije, mentorisanja od strane uspješnih eksperata, karijerno savjetovanje sa HR ekspertima i još mnogo toga.
– Biti dio Fondacije budućnosti u BiH znači biti okružen ljudima koji su konstantna podrška i oslonac jedni drugima. Biti član ove porodice znači također upoznati ličnosti koje su baš onakve kakva sam ja oduvijek željela da postanem. Kroz njihovo mentorstvo i savjete mogu mnogo brže ostvariti svoje ciljeve. Pored toga, meni je Fondacija donijela neki viši smisao, nadu i inspiraciju, jer zajedničkim snagama svakodnevno stvaramo nove prilike za mlade, kao i za buduće generacije studenata u BiH, navela je Emina Mahmutbegović, stipendista i volonter Fondacije.
Studenti tehničkih fakulteta iz Bosne i Hercegovine se mogu informisati i prijaviti klikom ovdje. Prijave su otvorene do 27. septembra 2020. godine.
Podsjećamo, Fondacija budućnosti u BiH (BH Futures Foundation) osnovana je 2015. godine s vizijom kreiranja prilika za mlade u BiH te jačanja mladih lidera i njihovih kompetencija. Od svog osnivanja, Fondaciji se pridružilo preko 200 mladih u misiji da zajedno unaprijede potencijale naše države.
 
(oslobodjenje.ba)