„Novi dan“ – vrijeme je da prekinemo tišinu!

Po pozivu organizacije – Fondacija lokalne demokratije iz Sarajeva – koja sprovodi projekat u okviru – „Podrške sigurnoj mreži“  – koji za cilj ima podizanje svijesti o važnosti prijavljivanja i reagovanja na nasilje u porodici i oko nas, dvojac Darko Savić – Dare i Nemanja Mačinković – Redov udružio je snage sa Andreom Vulić i kroz tekst koji je prava priča iz dva ugla – ugla posmatrača i ugla odraslog čovjeka koji se prisjeća nasilja u porodici kad je bio dijete – pozvali sve ljude da prekinu tišinu i prestanu da ignorišu postojanje nasilja oko nas.

„U cijeli ovaj projekat uloženo je mnogo ljubavi, strpljenja, ličnih borbi i želje da svima koji su se nekad prije našli u ovoj situaciji ili su u njoj sad – poručimo da nisu sami,“ rekao je Savić.

U spotu se pojavljuju mnogi Banjalučani koji su na taj način dali podršku i doprinos samom projektu. Majku u spotu glumi poznata banjalučka glumica, Sandra Ljubojević.

Cijeli spot i pjesma snimljeni su, producirani i režirani u Banjaluci. Za video spot bio je zadužen mladi, perspektivni Milan Bajić.
„Potrebno je pričati, opjevavati, promovisati ovakve priče kako bismo prestali stigmatizovati žrtve, a počeli sankcionisati nasilnike,“ istakao je Redov.

(lolamagazin.com)