Novi projekt HNK Mostar: Radionica dramskog pisanja

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru 12. oktobra ove godine započinje s radionicom dramskog pisanja koja će biti organizirana u dvije grupe: radionicu pisanja dramskog teksta i radionicu pisanja filmskog scenarija.
Pravo sudjelovanja na radionici imaju sve punoljetne osobe. Broj polaznika bit će ograničen na pet u obje grupe. Radionicu dramskog pisanja vodit će dramaturg i umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina, a radionicu pisanja filmskog scenarija koordinatorica projekata Anita Milićević.
Rok za prijavu je 7. oktobar 2020. godine, i radionica je besplatna.
Cilj je ove radionice educirati polaznike dramskom pisanju, odnosno pisanju filmskog scenarija. Također, svrha je radionice usmjeriti polaznike u njihovom daljnjem obrazovanju u smjeru kazališne dramaturgije, odnosno filmske režije. Krajnji proizvod bit će predstava koju će polaznici radionice postaviti na scenu u suradnji s Dramskim studijem mladih HNK Mostar, te kratki igrani film koji će nastati u suradnji sa BONK studijem. Polaznici će imati uvid u cijeli proces rada na predstavi – od pisanja do postavljanja na scenu.
Više informacija pogledajte na ovom linku.
(abrasmedia.info)