OBAVJEŠTENJE: ORC Tuzla se ograđuje i ne podržava pokrenutu inicijativu VMGT

Danas je od strane Vijeća mladih grada Tuzla (VMGT) upućen Zahtjev za obustavljenje emitiranja serijala „Ja, blogerica“, autorice Hane Hadžiavdagić.


U potpisu tog zahtjeva nalazi se i logo ORC-a Tuzla, kao članice VMGT. Želimo ovom prilikom da vas informiše da se ORC Tuzla ograđuje od pokrenute inicijative VMGT upućene Federalnoj televiziji, Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH i Udruženju BH novinara za obustavljanje emitiranja serijala „Ja, blogerica“ .
ORC Tuzla nije bio upoznat sa ovom inicijativom, te istu ne podržava.
Mišljenja smo da je u interesu građana/ki BiH da se mladi informišu i o prilikama i mogućnostima djelovanja na internetu.
Društvene mreže, a kroz njih i online aktivizam danas su uključeni u sve sfere života jednog pojedinca, posebice mlade osobe. Online aktivizam je jedan od najutjecajnijih načina na koji se ukazuje na određeni problem u društvu.
Mladi trebaju da se edukuju na tu temu i da prepoznaju prilike koje internet donosi kada je u pitanju zapošljavanje i sam aktivizam.
Hana Hadžiavdagić-Tabaković jedna od najpoznatijih influenserki u regiji, te njen cilj je pružiti priliku ljudima da se potpuno besplatno ispomovišu i izgrade.
Dragan Varagić (online strateg i savjetnih iz oblasti poslovne primjene interneta) ima običaj na svojim edukacijama reći: “Hana je najpoznatija blogerica van BiH, a nepoznata u BiH”.
ORC Tuzla ne želi da podržava umanjivanje važnosti zanimanja novog doba niti njihov značaj.
Želimo ovom prilikom da pohvalimo Federalnu televiziju na želji da prati svjetske trendove, ta da obezbijedi sadržaj mladima koji ih obrazuje za sadašnjost.
Htjeli mi to sebi priznati ili ne, dolazi nam doba novih zanimanje, nove prilike za samozapošljavanje preko interneta se svakim dan otvaraju, prilike koje donose uspjeh i veliku zaradu, na vama je da li ćete ih iskorisitit, ali sa omalovažavanjem istih se ne možemo složiti.
OFICIJALNI DEMANT možete vidjeti ovdje: ORC-Tuzla-demant
Obzirom na trenutno stanje u društvu u potpunosti razumijemo mlade koji ne shvataju važnost online afirmisanja mladih.