Objavljen program Drive-in kina u Zenici i Mostaru, karte u prodaji

CINEA Film Experience objavila je program i u prodaju pustila karte za predostojeću jesenju turneju Drive-in Cinema programa. Neka od vrhunskih svjetskih filmskih ostvaranje stižu i kina za automobile u Zenicu i Mostar. Program u oba grada otvara „The Gentlemen“, a na rasporedu su i „The Nice Guys“, „Train to Busan“ i film koji je i u Sarajevu izazvao najviše pažnje „Baby Driver“:

Počinje ”Drive-In-Cinema”/

Kako je ranije najavljeno, ove jeseni, CINEA Film Experience u Zenicu i Mostar donosi Drive-in kina, a posjetiocima će biti priređen potpuno novi i vrhunski doživljaj gledanja filma.
Programe u Zenici i Mostaru otvorit će film „The Gentlemen“, akcijski komični film iz 2019. godine, koji je napisao, režirao i producirao Guy Ritchie, iz priče Ivana Atkinsona, Marna Daviesa i Ritchieja. U filmu glume Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, i drugi, a donosi priču o američkom kralju marihuane u Engleskoj koji želi prodati svoj posao, pokrećući lanac ucjena i planova za njegovo podrivanje.
Na programu Drive-in Cinema Zenica, koji se održava od 25-27. septembra su i filmovi „The Nice Guys“ (26.9. u 20:00) i „Baby Driver“ (27.9. u 20:00). Cijena ulaznice za vozilo je 10,00 KM, broj osoba u vozilu je neograničen. Drive-in Cinema Zenica će se održati u sklopu parkinga na krovu Džananović tržnog centra.
Mostarsko Drive-in kino biće održano na velikom parkingu u Onešćkuovoj ulici, a trajat će od 01.-10. oktobra. Pored filma „The Gentlemen“ (01.10.), „The Nice Guys“ (03.10.) i „Baby Driver“, (04.10.) jedan dan više kina u Mostar , publici donosi i višestruko nagrađivani film „Train to Busan“ u režiji Yeon Sang-hoa koji će se prikazati 02.oktobra u 20 sati.
Film se uglavnom odvija u vlaku za Busan kada zombi apokalipsa iznenada izbija u zemlji i prijeti sigurnosti putnika. „Train to Busan“ je premijerno prikazan na film festivalu u Cannesu 2016.godine. Film je postavio rekord kao prvi korejski film koji je gledalo preko 10 miliona ljudi.
Da filmski ugođaj bude potpun, svi posjetioci će nakon kupovine karte, najkasnije 24 sata prije projekcije, putem web stranice cinea.ba moći naručiti hranu i piće koje će pokupiti na samom ulazu.
Karte za Drive-in Cinema Mostar i Zenica su u prodaji u sistemu kupikartu.ba, cinea.ba i na prodajnim mjestima kupikartu.ba ba u Mostaru i Zenici.