Od ideje do rješenja: Mladi govore o problemima mladih


Živite u Zeničko-dobojskom kantonu, studirate na Univerzitetu u Zenici? Prepoznali ste probleme mladih i imate ideju kako ih riješiti? Predstavite svoju ideju!
Od ideje do rješenja, kako?
Projekat „Siguran prostor za mlade“ okuplja mlade ljude u cilju skretanja pažnje na njihove probleme pri tom dajući im siguran prostor za predlaganje konstruktivnih rješenja. Zbog toga smo odlučili raspisati konkurs koji će motivirati mlade na aktivno sudjelovanje u svojoj zajednici.
Pravo učešća imaju svi mladi sa područja Zeničko-dobojskog kantona i studenti Univerziteta u Zenici koji su spremni napisati rad o konkretnom problemu mladih i eventualnom rješenju.
Svi prijavljeni kandidati imat će priliku da svoje radove prezentuju pred publikom i stručnom komisijom.
Tema: Problemi mladih u Zeničko – dobojskom kantonu i njihovo rješavanje
Najbolje radove, koje će odabrati stručna komisija, očekuju vrijedne nagrade, potvrde o učešću i prilika za sudjelovanje u narednim projektima koje organizuje naš tim.
Kriteriji:
Napisan rad do 5 stranica sa predstavljenim problemom mladih i potencijalnim rješenjem i kreirana prezentacija. U radu naznačite svoje ime i prezime, broj telefona i fakultet/univerzitet sa kojeg dolazite.
Rok za prijave: 22.10. do 13:00 sati na mail: siguranprostorzamlade@gmail.com
Javno izlaganje – kada i gdje? 24. Oktobra (četvrtak) 2019. godine u Muzeju Grada Zenice
Napomena: Ukoliko ste predstavnik ili predstavnica nevladine organizacije ili udruženja, pozivamo i Vas također da nam se javite na mail sa prezentacijom na temu: “Kako riješavate svojim djelovanjem probleme mladih u lokalnoj zajednici”. Za predstavljanje organizacije možete dobiti 5 minuta.
Projekat realizuje dio projektnog tima Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Zenici, a finansiran je od strane TPO fondacije u sklopu projekta NIRA lideri.
Dokažimo još danas da imamo mlade koji nisu pasivni nego nemaju prilika za društveni razvoj. Sadašnjost je u našim rukama!
Za sva dodatna pitanja, obratite nam se putem pp ili maila.
Pratite nas preko fb grupe: Siguran prostor za mlade
Instagram: Siguran prostor za mlade
Hashtag: #siguranprostorzamlade#tpo#tpofondacija#NIRAlideri #2019 #mladiuZenici#mladiuZDK#mladiuBiH
Više informacija: https://www.facebook.com/events/1217128115126416/
 
Izvor: https://www.mreza-mira.net

Posljednji postovi