Od sada stanovnici BiH neće imati novca za još jednu destinaciju

Katar je danas zvanično ukinuo vizni režim prema našoj zemlji, što je odlična stvar za sve naše građane. Ovim činom, Katar je postao još jedna destinacija za koju naši građani neće imati novca, a imaju priliku da olakšano putuju.
Map, Navigation, Hands, Travel, Route, Journey, City
“Aktivno radimo na tome da našim građanima obezbjedimo bezvizne režime za sve zemlje koje ne mogu obići. Vjerujemo da će se u moru sirotinju pronaći barem neko ko će možda, naglašavam veliko možda priuštiti odlazak u ovu egzotičnu zemlju. Brojni naši građani rade kao uposlenici Katar aviokompanije, te su svoju adresu prebivališta prebacili dole. Oni su ti koji možda ponekad mogu priuštiti jednom od roditelja da im dođe u posjetu na sedam dana. Ostali će imati priliku da gledaju brošure i maštaju gdje bi mogli biti na moru”, riječi su Osmana Hadžipašća, šefa diplomatskog corea za ukidanje viznih režima.

Cilj ovakvih akcija nije da građani putuju, već da uče o drugim zemljama i to na jako zanimljiv način.

“Mi kada postignemo dogovor s nekom zemljom da se ukine vizni režim, ta destinacija automatski uđe u brošure svih turističkih agencija u našoj zemlji. Dobro znate da gotovo svi frizerski saloni imaju časopise sa ovim brošurama, te će naši građani sada, dok čekaju red za frizuru, moći čitati sve ono što je zanimljivo o zemljama koje ih zanimaju a nikada ih neće obići. Tako šire svoje znanje kao da su putovali, a mi ih nagodimo da se obrazuju na svaki mogući način. Zašto bi se patili da ganjaju karte, lete avionom satima, te odmaraju u nekom mjestu da bi ga upoznali, kad sada za svega pola sata mogu pronaći sve u brošurama u frizerskom salonu”, dodao je Hadžipašić.
Brošure printane na sva tri jezika, nude pregršt zanimljivih destinacija o kojima se može dosta toga naučiti. Naš šef diplomatskog corea se trudi da je proširi na barem stotinu zemalja, kako bi se poznavanje geografije i historije podiglo na jedan veći nivo u zemlji.
Naglašavamo da ovo nisu stvarni događaji, već da je u pitanju satira.
Preuzeto sa: http://satro.info