Održana “Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat 2019.”

JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Gradom Ljubuškim te Likovnom udrugom “Brijeg“, organizirala je “Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat 2019.“. Svečano otvaranje “Eko likovne kolonije na rijeci Trebižat” održano je u petak, 9. avgusta, na Vodopadu Koćuša, s početkom u 17 sati.


Na likovnoj koloniji sudjelovalo je 20 ljubuških i gostujućih slikara koji su oslikali blagodati rijeke Trebižat, te druga prirodna i kulturna bogatstva.
Nazočnim slikarima i gostima, u ime organizatora, obratili su se Ivan Bebek, ravnatelj JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški te Srećko Slišković, predsjednik Likovne kolonije „Brijeg“, koji su uz srdačne pozdrave dobrodošlice, među ostalim, zahvalili slikarima što su se odazvali pozivu da sudjeluju na prvoj eko likovnoj koloniji na rijeci Trebižat, izrazivši pri tome želju da ista postane tradicionalna.
Po okončanju likovne kolonije, u subotu 10. kolovoza, s početkom u 19.30 sati, upriličena je izložba radova nastalih na istoj.
Posjetioci su uživali u razmatranju prekrasnog izložbenog sastava, među kojima je bio i gradonačelnik Ljubuškog – Nevenko Barbarić, državni tajnik RH Zvonko Milas i Ornela Vištica – koji su iskazali podršku i divljenje slikarima.

Sudjelovali su: Jure Paponja, Tamara Herceg, Ivana Pavlović, Slađana Milićević, Jure Pešorda, Nikica Sabljić, Zdravko Rogić,  Ljilja Petković, Lenka Primorac, Antonija Bubalo, Mila Zorić, Karmela Bošnjak, Marina Ivanković, Marijana Lasić, Mirjana Miloš, Anđelka Hrkać, Vesna Kvesić, Lenka Primorac, Maja Ćubela, Branko Širić i Marija Sabljić.
Izvor:www.jabuka.tv