Održana finalna radionica projekta ‘Kako voditi udruženja mladih’

Učesnici projekta „Kako voditi udruženja mladih“ na finalnoj radionici  imali su priliku poslušati predavanja stručnjaka iz oblasti aktivizma mladih Amele Sačić i Jelene Soldo, a teme o kojima se razgovaralo bile su korištenje društvenih mreža, reklamiranje projekta i mobiliziranje volontera.

Specijalni gost finalne radionice projekta za mlade bio je Ejub Kučuk, vlasnik MITA group, koji je do tridesete godine razvio i vodio uspješan biznis. Ejub je sa mladima razgovarao o tome kako učiniti ideju vidljivom i kako je predstaviti. Govorio je o ključnim elementima efikasnog komuniciranja, te podijelio sa učesnicima iskustva iz prakse. Razgovaralo se i o značaju autentičnosti i mogućnostima inspirisanja kao najboljim načinima komuniciranja svake ideje i formiranja javne organizacije.
Učesnici radionica imali su priliku diskutovati o navedenim temama sa stručnjacima iz oblasti upravljanja omladinskih udruženja, te međusobno razmjenjivati iskustva.

Udruženje Odisej pod pokroviteljstvom Evropske Omladinske Fondacije (EYF) i Vijeća Evrope, uz podršku Vijeća mladih Općine Novi Grad održalo je finalnu radionicu projekta „Kako voditi udruženja mladih“. Radionica je održana u subotu 31.10.2020. godine u Hotelu Ibis Styles u Sarajevu, a učestvovalo je trideset mladih ljudi sa područja Općine Novi Grad Sarajevo.
Udruženje Odisej nastavlja strateške aktivnosti osnaživanja mladih. Kroz ovaj projekat, na teritoriji Općine Novi Grad Sarajevo kao najmnogoljudije općine u BiH gdje omladinsko organizovanje nije na zadovoljavajućem nivou, mladima je omogućeno da na zanimljiv i jednostavan način, kroz petodnevne radionice podignu nivo znanja, te se više uključe u društveno korisne aktivnosti koje svima pojedinačno donose korist u svakodnevnom životu.