Online Biznis Forum: Ulaganje u poljoprivredu i proizvodnju hrane

Projekat “Dijaspora za razvoj” (D4D), koji  je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH, u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i partnerskim općinama, organizuje poslovni online Biznis Forum za predstavnike bh.dijaspore, lokalnih zajednica, bh. poduzetnika i udruženja iz oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Biznis Forum ima za cilj da predstavi potencijale za ulaganje bh.dijaspore u poljoprivredu i proizvodnju hrane, prezentira uspješne priče dosadašnjih investitora, te da kroz individualne b2b sastanke podrži lokalne zajednice i bh. poduzetnike u pronalasku svojih potencijalnih investitora i poslovnih partnera iz bh.dijaspore.
Biznis Forum će se održati online 19.maja 2021.god. (srijeda) sa početkom u 10 sati, a za učešće je potrebno izvršiti registraciju na web platformi https://agro-food-d4d.b2match.io/. Kompletan sadržaj Biznis Foruma  (konferencijski dio i b2b pojedinačni sastanci) će se održavati preko iste navedene platforme i sve što trebate jeste računar ili laptop (sa kamerom i mikrofonom).
Za učešće na individualnim b2b sastancima platforma omogućava da vrlo jednostavno kreirate svoj profil, opišete investicioni projekat i/ili ideju, pretražiti profile ostalih registrovanih učesnika, te zakažete sastanke sa Vama interesantnim potencijalnim partnerima u BiH i bh.dijaspori.
Pojedinačni sastanci traju 30 minuta, a vrijeme održavanja istih možete izabrati u raspoloživim terminima na samoj platformi kada se registrujete.
Tematske oblasti:

  • Poljoprivreda
  • Proizvodnja i prerada hrane
  • Sigurnost hrane
  • Pakovanje
  • Eko-proizvodnja
  • Mehanizacija i oprema u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane
  • IT rješenja u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane

(akta.ba)