Osvojite Reach Oxford stipendiju za osnovne studije

Broj jedan univerzitet u svijetu i najstariji univerzitet na engleskom govornom području, univerzitet Oxford iz Velike Britanije, svake godine nudi pune stipendije za sve predmete i oblasti, osim medicine. Osnovne studije traju tri ili četiri godine.
OBLAST: više oblasti
OPIS
Oksford je jedan od najvećih međunarodnih univerziteta na svijetu. Danas su trećina njegovih studenata, uključujući 17 posto dodiplomaca, međunarodni državljani i dolaze iz preko 150 zemalja. Jedine zajedničke stvari studentima Oksforda su akademske sposobnosti i intelektualna znatiželja. Studenti dolaze iz cijelog svijeta i sa sobom donose nevjerovatan rang pozadina i interesa. To pomaže da ovaj univerzitet postane jedno od najuzbudljivijih okruženja za učenje. Oksford je prepoznat kao univerzitet koji nudi jedno od najboljih obrazovanja na svijetu, a konkurencija za mjesta za studiranje ovdje na osnovnim studijima je intenzivna. U prosjeku svake godine se primi preko 20 000 prijava za otprilike 3 250 mjesta. Stipendija pokriva školarinu, troškove života i jednu povratnu avionsku kartu godišnje.
USLOVI·
Maturski ispit / Diploma o završenoj srednjoj školi (Secondary School Leaving Diploma) sa ukupnim prosjekom 5;· Diploma engleskog jezika IELTS (preporučije se), TOEFL ili Cambridge;· Ne može se aplicirati iste godine i za Cambridge.
NAČIN PRIJAVE
Prvo treba izabrati oblast studiranja, pa onda popuniti prijavu na linku: https://www.ucas.com/…/filling-your-ucas-undergraduate…
ROK ZA PRIJAVU:15. oktobar 2020. godine
Detaljnije: https://www.ox.ac.uk/…/applyin…/reasons-to-choose-oxford
(mladinfo.me)