Otvoren Kutak sreće – kafić u kojem će raditi osobe s invaliditetom


Kutak sreće, kafić u kojem će raditi osobe s invaliditetom otvoren je u Širokom Brijegu.
Riječ je o objektu u kojem je bio Centar za socijalni rad Široki Brijeg i koji je se namjenski prilagodio za potrebe Udruge osoba s invaliditetom ŽZH.
Kako se navodi, Grad Široki Brijeg ustupio je prostorije navedenoj udruzi kako bi uvjeti za njihov rad bili što adekvatniji.
Osim kafića, uređene su prostorije za razne radionice koje ova udruga organizira sa svojim članovima.
Također, kako je istaknula predsjednica Udruge Zora Mikulić uskoro planiraju pokrenuti rehabilitacijsku radionicu, priopćeno je iz Grada Širokog Brijega.
Iz Udruge pozivaju sve građane da posjete Kutak sreće, pronađu osvježenje, popiju kavu i na taj način potpomognu rad ovog hvalevrijednog projekta.
U ovom objektu koji nije ekonomske prirode posao je pronašlo šest osoba s invaliditetom, a planiraju zaposliti još pet osoba, a glavni cilj ovog projekta je inkluzija osoba s invaliditetom.
– Drago mi je što ima ovakvih ideja kako bi se stvari podigle na višu razinu. Osobama s invaliditetom će ovaj projekt olakšati život, da im bude lakši, zanimljiviji i sadržajniji. Nadam se kako će ovaj prostor služiti u tu svrhu. Mi ćemo naravno i dalje podržavati rad Udruge i bit ćemo na raspolaganju za sve njihove potrebe – poručio je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.
– Osjećam se izuzetno ponosno i sretno. Danas je velik dan za sve osobe s invaliditetom i ovo treba biti na ponos cijelog Grada, Županije i Federacije. Ovo je kutak i mjesto za sve naše članove. Ostvario je se naš san. Trenutno šest osoba s invaliditetom radi u kafiću, a do kraja godine planiramo zaposliti još pet osoba. Ovime se ispunjava jako puno ciljeva, inkluzija, rehabilitacija, rekreacija i socijalizacija – naglasila je Mikulić.
(FENA)