Otvoren novi javni poziv projekta Evropske unije 1,3 miliona KM za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, u petak 05.maja, objavljen je novi Javni poziv za uvođenje inovacija i informaciono-komunikacionih tehnologija u poljoprivredno-prehrambeni sektor, vrijedan 1,3 miliona KM.

Cilj ovog Javnog poziva jeste podrška i doprinos stabilizaciji i jačanju konkurentnosti poljoprivredno prehrambenog sektora u BiH kroz modernizaciju i uvođenje novih tehnologija, inovacija i stvaranje dodane vrijednosti poljoprivrednih proizvoda, razvoj inovativnih softverskih rješenja, kao i rješenja koja uključuju korištenje vještačke inteligencije (AI).

Na ovaj poziv se mogu prijaviti:

 Mikro, mala i srednja preduzeća iz IT sektora,
 Mikro, mala i srednja preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora (obrti/samostalni
preduzetnici, zadruge, preduzeća),
ili
 mikro, mala i srednja preduzeća (zadruge, preduzeća) koja ekonomski i interesno okupljaju
poljoprivredne proizvođače ili stanovništvo ruralnih područja, pružajući im organizacionu i
savjetodavnu podršku.

Prijave se mogu podnijeti putem online platforme javnipoziv.undp.ba od 15. maja 2023. godine dok je krajnji rok 23.06.2023. godine, do 15:00 sati. Prijave podnesene kroz druge kanale (pošta ili email) se neće uzeti u razmatranje.

Prva online informativna sesija objavljena je u utorak, 09. maja u 12:00 sati, na Facebook stranici projekta EU4AGRI, a namijenjena je osobama koje rade na pripremi aplikacija. Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta  javnipoziv.undp.ba u vremenskom periodu od 15.05.2023. do 15.06.2023. godine.

Dodatno, informativne sesije će se održati u sljedećim gradovima: Istočno Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Široki Brijeg. Tačan datum kao i vrijeme održavanja informativnih sesija bit će objavljeno naknadno, na web stranici projekta EU4AGRI (eu4agri.ba), kao i na zvaničnom Facebook profilu projekta EU4AGRI.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta, eu4agri.ba .

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini.

Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna
agencija (CzDA).

Za više informacija, molimo kontaktirajte: communications.ba@undp.org

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi