Otvoren poziv za ljetnu školu u Mostaru

Fondacija UčiMo iz Mostara objavljuje poziv za učešće u besplatnoj obrazovnoj inicijativi Mostarski ljetni omladinski program (Mostar Summer Youth Program – MSYP). Program će se održati od 17.6.2024. do 5.7.2024. godine u prostorijama UWC Mostar a otvoren je za sve mlade od 14 do 19 godina iz Mostara i okoline. Ovo je 11. godina održavanja ljetne škole.

MSYP se izvodi na engleskom jeziku a osim prilike da vježbaju ovaj jezik, učesnicama i učesnicima pruža priliku da nauče o predmetima koje obično ne bi imali priliku istražiti u svom redovnom obrazovanju. Ove godine će se učesnici i učesnice imati priliku okušati u filozofiji, politici, rodnim studijama, književnosti i ljudskim pravima.

Uz redovne kurseve, učesnice i učesnici će imati priliku i dodatno obogatiti svoje iskustvo raznim kratkim radionicama te vannastavnim aktivnostima i izletima.

Prijavni formular se nalazi na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFp_zwvAalgtpg2XwT5Z3e4e4zUGys0f5gEJ5IwqFvMmOUKw/viewform

Prijave su otvorene do 2.6.2024. do 23:59 sati. Za više informacija, posjetite https://mostarsyp.org/ ili stranice MSYP-a na Instagramuhttps://www.instagram.com/mostarsyp/ i Facebooku https://www.facebook.com/mostarsyp.