Otvorene prijave za dostavu investicionih projekata za Sarajevo Business Forum

Sarajevo Business Forum (SBF) 2022, vodeća poslovno-investicijska konferencija Jugoistočne Evrope će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu.

Sarajev (Foto: M DOGAN/shutterstock.com)

U sklopu 11. SBF-a svi registrovani učesnici iz Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona Zapadnog Balkana, imaju mogućnost da prijave i predstave svoje projekte investitorima i poslovnim partnerima iz cijelog svijeta.
– U svrhu prijave projekta, na stranici SBF-a bit će postavljena aplikacija koju je potrebno popuniti na engleskom jeziku, a na osnovu podataka iz Biznis plana. Potrebno je priložiti i nekoliko reprezentativnih slika koje se odnose na predmetni projekat – saopštili su organizatori SBF-a.

U tu svrhu Bosna Bank International (BBI), kao organizator SBF-a, kreirala je onlajn platformu i putem ovog linka svi zainteresovani mogu prijaviti svoje investicijske projekte i poslovne ideje, te kasnije zakazati sastanke s potencijalnim investitorima tokom Foruma.
Za 11. Sarajevo Business Forum mogu se nominirati projekti iz sljedećih oblasti: poljoprivreda, metalna, drvna i tekstilna industrija, turizam i uslužne djelatnosti, kao i IT industrija, digitalna ekonomija, energetika, infrastruktura, gradnja i nekretnine, obrazovanje, sport, kultura, finansije i druge.

Pojedinci ili kompanije prilikom prijave projekata trebaju obratiti pažnju da je vrijednost projekta iznad 100.000 EUR, da je projekt realan i izvodiv, a poželjno je da vlasnik projekta bude prisutan na SBF-u sa završenim Biznis planom, kako bi isti prezentovao potencijalnim investitorima.

Svi zainteresovani za prijavu projekta se mogu javiti na kontakt e-mail projekti@sarajevobusinessforum.com kako bi dobili detaljne upute za prijavu projekta. Krajnji rok za prijavu projekata je 11. april.

ba.ekapija.com

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.