Otvorene prijave za Hakaton na temu digitalizacija prodaje

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske i ICT Hub organizuju Hakaton na temu „Digitalizacija prodaje”.

Organizacija hakatona je podržana i izvodi se u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, kroz projekat Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH, koji ova organizacija implementira u ime njemačke Vlade.
Znate šta je hakaton?

 • To je prilika da sa svojim timom u roku od 48h pokušate da kreirate inovativno softversko rješenje u vidu web ili mobilne aplikacije, na neku od zadatih tema, a iz domena digitalizacije prodajnih procesa. Ekspertiza iz oblasti digitalizacije poslovanja nije neophodna, ali je ključno da tim objedinjuje znanja i vještine iz IT-a, dizajna, te demonstrira poslovno razmišljanje, kreativnost i odlučnost da u zadatom vremenu odgovori na izazov.
 • Mi obezbjeđujemo predavače i mentore koji će vam pomoći da razvijete svoje rješenje kao i sjajne nagrade (novčani nagradni fond je 5.000,00 KM za tri najbolja rješenja). Vaše je samo da budete kreativni i brzi.

Ko može da se prijavi?
Prijavljuju se isključivo kompletni timovi od maksimalno 4 člana, sa kapacitetom da razviju softverska rješenja (web ili mobilna) – idealno je da se u timu nađu programeri, dizajneri, ljudi iz poslovnog svijeta i preduzetnici. Detaljnije informacije o pravilima učešća možete pronaći u Pravilnik_Hakaton.
Razlozi da se prijavite:

 1. Prilika da ideju realizujete u konačan proizvod
 2. Vrhunski mentori
 3. Iskustvo, znanje i novi kontakti
 4. Sjajne novčane nagrade
 5. Prilika da se predstavite potencijalnim poslodavcima, klijentima i partnerima
 6. Besplatno učešće
 7. Sjajna zabava

Organizatori
Pored Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT Hub, partneri na organizaciji Hakatona su kompanije Mtel i JSGuru i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.
Da ponovimo…

 • Mi pružamo mentorsku podršku i bogat nagradni fond
 • Vi se zabavljate i razvijate digitalna rješenja koja će unaprijediti proces prodaje u malim i srednjim preduzećima

Rok za prijavu:
Timovi se mogu prijaviti do utorka, 20.aprila u 23:59:59
Timovi se mogu prijaviti popunjavanjem forme na sljedećem LINKU.
FAQ
Kada će biti saopštene teme Hakatona?
Teme, odnosno izazovi koji se stavljaju pred timove, biće saopšteni na početku Hakatona, u petak, 23.04. u 19:00 časova. Do tada, najbitnija informacija je da je krovna tema Hakatona fokusirana na rješenja koja mogu da unaprijede proces prodaje u malim i srednjim preduzećima.
Da li su moguće prijave pojedinaca?
Ne. Prijave su omogućene isključivo za timove od maksimalno 4 člana, koji će u sebi imati kapacitete da razviju softverska rješenja (web ili mobilna). Idealan tim sadrži programere, dizajnere, ljude iz poslovnog svijeta i preduzetnike.
Kako se bira pobjedničko rješenje?
Svaki tim prezentuje svoje rješenje pred stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske, ICT Hub-a i partnera. Stručni žiri, nakon rangiranja i bodovanja po svim kriterijumima, izabraće najbolja rješenja i to tako što proglašava tri najbolja rješenja koja će biti nagrađena – prvo, drugo i treće. Kriterijumi uključuju: inovativnost, primjenu i poslovni potencijal rješenja, funkcionalnost i dizajn.
(komorars.ba)

Posljednji postovi