Otvorene prijave za petu specijalnu olimpijadu “Parallel”

U drugoj polovici aprila naredne godine, Tuzla će biti domaćin petog jubilarnog Prijateljakog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”. I jubilarna, kao i prethodne četiri, imati će svoje nadogradnje u svim segmentima, a to nam je potvrdio i novi koordinator projekta, Amar Hadžić.

“Prije svega, zadovoljstvo mi je, čast i privilegija što sam od svojih kolega izabran za novog koordinatora zaista jednog velikog projekta koji je potaknuo veliki broj građana, ne samo iz našeg grada, nego i šire, da rade s ciljem poboljšanja prava osoba s poteškoćama.”, rekao je Hadžić na početku svog obraćanja, te je nastavio:
“Kao i svake prethodne godine, i ove godine smo krenuli otprilike šest mjeseci prije sa pripremama. Trenutno je otvoren poziv za volontere. Već sad imamo veliki broj prijavljenih, iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, od srednjoškolaca do zaposlenih porodičnih ljudi koji su prepoznali naš rad i trud i koji žele dati svoj doprinos. Nemamo granicu maksimalnog broja volontera. Poziv će biti otvoren do aprila naredne godine i svi zainteresovani će se moći priključiti bilo kad. Cilj nam je da našu mrežu proširimo na sve bh. gradove.”, kazao je koordinator petog jubilarnog Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”, Amar Hadžić.
Projekat će se realizovati u više faza, a prva će početi već u decembru. Centralna manifestacija će biti održana u aprilu, od 20. do 22. aprila.
“Prvu fazu realizacije projekta počinjemo već u decembru. Tada će krenuti edukacije, radionice i sportski treninzi, a centralna manifestacija će biti održana u drugoj polovici aprila”, za kraj je dodao Hadžić.
Prijavni obrazac zainteresovani volonteri mogu pronaći na službenoj facebook stranici projekta ili da se jave putem e-mail adrese specparallel@gmail.com.
Obrazac za prijavu: https://forms.gle/dnEiexAhQqor21mD6
Link objave na stranici: https://www.facebook.com/116040535107632/posts/2814797631898562/
Rezime posljednjeg održanog projekta: https://m.youtube.com/watch?v=TN7MRvNmlLo