Otvorene prijave za program za mlade „Odvaži se, jer te se tiče“

„Odvaži se, jer te se tiče“ je program za mlade lidere i liderke koji će mladima iz Srbije, Bosne i Hercegovina i Crne Gore pomoći da steknu znanja i veštine za stvaranje prostora za društveno djelovanje. Prostor za promjene, ma koliko one bile, se ne dodeljuje on se kreira i osvaja, prijave za program su otvorene!

Ukoliko imaš između 18 i 30 godina i želiš da se uključiš u procese unapređenja svoje zajednice i društvenih promjena kroz pisanje, zagovaranje, aktivizam, politiku, udruživanje, edukaciju ili umjetnost – ovo je prilika za tebe.

Imaš ideje, energiju i želju da se uključiš u procese koji donose promjene, ali ne znaš odakle da počneš? Želiš da se baviš temom koja te pokreće? U potrazi si za saveznicima i saveznicama i potrebno ti je da imaš nekog na koga možeš da računaš?

Hoćeš da naučiš kako da ideje sprovedeš u djelo, kao i da stvaraš i gradiš nešto svoje ili da naučiš kako da to radiš zajedno sa
drugima?
Ukoliko je odgovor na neka od ovih pitanja: da, i želiš da saznaš šta ti sve stoji na raspolaganju i kako to da iskoristiš onda se prijavi na naš program koji će ti pomoći da stekneš nove vještine.

Zajedno sa VII Academy iz Sarajeva, Inicijativa je kreirala program „Odvaži se: jer te se tiče“ // (“Be Bold: It's up to you”) koji je namjenjen odvažnim mladim ljudima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji želje da budu aktivni učesnici društvenih promjena.
Incijativa vjeruje da su mladi ljudi ključni faktor u procesu razvoja i unapređenja demokratske kulture, zbog toga želimo da te naučimo kako da svoje ideje sprovedeš u djelo uz sticanje praktičnih vještina koje će ti pomoći da doprineseš razvoju i unapređenju svoje zajednice.
Tražimo odvažne i odlučne učesnike i učesnice koji će učešćem na programu steći znanja i vještine koje će im omogućiti bolje razumijevanje uloge i posla civilnog društva.

Ukupno 40 mladih će dobiti priliku da učestvuje u programu koji počinje 19.februara i traje 6 nedelja. Program je intenzivan i u hibridnom režimu. Program vode vrhunski stručnjaci, umjetnici, nagrađivani aktivisti kao i profesori iz SAD, sa Univerziteta Northeastern i Harvard.
Prva, druga, i peta nedelja su online, dok se treće i četvrte nedelje družimo uživo u Beogradu (4-12.marta, 2023). Inicijativa pokriva sve putne troškove uključujući smeštaj i hranu.

Neke od stvari koje ti nudimo da naučiš su:
● Pisanje projekta i projektni menadžment
● Pisanje i planiranje budžeta
● Storytelling, komunikacija i promocija
● Šta je društveni aktivizam, i kako pokrenuti/naparaviti promenu
● Uloga medija i medijska pismenost

Za vrijeme programa napisaćeš projekat, te ukoliko bude jedan od najboljih dobićeš finansijsku podršku da ga ostvariš.
Ukoliko želiš da radiš na unapređivanju svog znanju i veština, da se družiš i sarađuješ sa mladima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine onda je program “Mladi osvajaju prostor za civilno djelovanje” pravi program za tebe!

Budi promjena koju želiš da vidiš u društvu!

Poziv je otvoren do 20. januara za sve mlade od 18 do 30 godine koji dolaze iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Ukoliko si zainteresovan/a pošalji nam CV i motivaciono pismo koje treba da sadrži jednostavan opis ideje koja ti je važna (max. 500 reči) na konkurs@yihr.org.

Program je realizovan uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u okviru BOLD programa. BOLD lideri implementiraju projekte u svojim zajednicama i pružaju podršku jedni drugima u njihovom naporu da naprave pozitivnu promenu. Američka ambasada podržava BOLD lidere nudeći američke obrazovne i kulturne razmene, radionice i obuke, osnovno finansiranje projekata, te angažman i povezivanje sa istomišljenicima.

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi