Panel i radionice: Kako pisati o nauci

Bosanskohercegovačko – američka akademija umjetnosti i nauke (BHAAAS) u okviru konferencije 13. Dani BHAAAS-a organizuje panel i radionice na temu pisanja o nauci.

Panel diskusija “Nauka u narativima, narativi u nauci” biće fokusirana na raskršće nauke, društva i pripovijedanja, o čemu će raspravljati panelisti Jim Hicks, Anna Botta, Tabish Khair i Fabio Deotto.

U okviru konferencije, koja se održava od 23. do 26.6.2022. u Sarajevu, biće organizovane i dvije radionice za zainteresirane koji žele naučiti više o pisanju o nauci. Prvu radionicu će voditi italijanski pisac i prevoditelj Fabio Deotto, a drugu Tabish Khair, pisac i profesor književnosti na Univerzitetu Aarhus.

Za određeni broj prijavljenih iz Bosne i Hrcegovine i regione biće osigurane stipendije koje pokrivaju troškove putovanja i smještaja.

Rok za prijavu za učešće u radionicama je 1.5.2022.

Za više informacija o programu radionica i prijavi, posjetite službene stranice organizatora.

media.ba

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.