Počelo osmo državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu, Munja Business Challenge


Dana 28.04.2021. godime počelo je osmo državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu, Munja Business Challenge. Na takmičenju učestvuju 52 učenika, iz 13 srednjih škola  na području Bosne i Hercegovine. Kroz ovo takmičenje učesnici rješavaju izazov tj. poslovni zadatak.
Kroz Business Challenge mladi razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprijeđuju vlastito samopouzdanje, sve to što je sutra od velike važnosti kada se nađu na tržištu rada.
Na otvaranju takmičenja gostovala je Maja Miljević, osnivačica Zdrave Logike, poduzetnica i freelancerica. Ona je otkrila takmičarima sve detalje o tome kako ideju pretvoriti u posao.

Učesnici takmičenja kroz svoj rad imat će podršku 8 mentorica, i mogućnost online sastanaka s njima. Mentorice koje će pružati podršku timovima su Džana Olovčić, Medina Bešlagić, Selma Omerović, Lejla Kolić, Hana Hodžić, Tajra Osmanagić, Najda Dautović i Razija Zukanović.
Pobjednički timovi imat će priliku predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana (uz učešće Srbije, Crne Gore i Hrvatske) koje će biti održano  17. i 18.05.2021.
Svim timovima želimo sreću u nastavku takmičenja!
(hocu.ba)