Pomozimo Centru za podršku djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju “Colibri”

Otklonimo prepreku za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć Centru za podršku djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju “Colibri”
Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć Centru “Colibri” koji pruža podršku za 250 djece sa poteškoćama u razvoju. Oni ne smiju trpiti posljedice krize koju je prouzrokovala pandemija coronavirusa, jer svako dijete zaslužuje kvalitetnu brigu i jednake šanse za rast i razvoj. Pomoći im možete pozivom na humanitarni broj 17022. Pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.
Harun (12) je dijete iz autističnog spektra. Rano je ostao i bez oca što se dodatno odrazilo na njegovo zdravlje, a majka je tek u Centru Kolibri dobila adekvatnu i potpuno besplatnu podršku u vidu logopedskih i defektoloških tretmana, kao i različitih radionica u koje se Harun rado uključuje. Neo (10) je u Centru, u svojoj devetoj godini, konačno počeo učiti govoriti. Za obojicu, Centar Kolibri je jedino mjesto u kojem dobijaju redovnu i sveobuhvatnu podršku, ljubav i sve potrebne tretmane. Kada su Amnini (10) roditelji izgubili sve nade, u udruženju Colibri su ih uvjerili da, uprkos poteškoćama sa razumijevanjem, sluhom i govorom, Amna itekako može ostvariti velike uspjehe i da je njeno mjesto pod zvijezdama zagarantovano. Podrška koju djeca dobijaju u Centru Kolibri je dovedena u pitanje. Uslijed krize, sredstava za rad je sve manje. Zalihe potrošnog materijala su na izmaku. Deset stručnjaka koji su na raspolaganju djeci uskoro bi mogli ostati bez najosnovnijih didaktičkih i drugih materijala potrebnih za pospješivanje razvoja djece i savladavanje prepreka koje su pred njima.
Kako bi djeca sa poteškoćama u razvoju imala sretno i bezbrižno djetinjstvo, ljubav i podrška cijelog društva ne smiju izostati. Doniranjem pokazujemo da nam je stalo.
Mališanima iz Centra Colibri pored poziva na broj 17022 možete pomoći i putem web platforme www.pomoziba.org ili putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba.
(Tuzlanski.ba)