Poziv na radionicu cyber sigurnosti za Nevladine organizacije

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas da učestvujete na Radionici na temu cyber sigurnosti za predstavnike nevladinih organizacija koja će se održati 21. jula 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Courtyard by Marriott, Skenderija 1.

Cyber Security Excellence Centre (CSEC) osnovan je radi jačanja cyber sigurnosti u Bosni i Hercegovini, uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a sa ciljem uspostavljanja akademskog i održivog tima za odgovor na incidente u cyber sigurnosti (CSIRT).

Radionica je podržana od strane Britanske ambasade u Sarajevu, a njena svrha je obrazovanje članova nevladinih organizacija o osnovnim i naprednim cyber sigurnosnim mjerama. Na ovoj će radionici naši CSEC stručnjaci pružiti vrijedne uvide i praktične strategije za osnaživanje nevladinih organizacija znanjem i alatima potrebnim za učinkovito ublažavanje rizika cyber sigurnosti u budućnosti.

Sudjelovanjem u ovoj radionici, predstavnici nevladinih organizacija ne samo da će poboljšati cyber sigurnost svoje organizacije, već će također imati priliku za umrežavanje, razmjenu iskustava i stvaranje vrijednih partnerstava.

U prilogu dostavljamo Agendu radionice.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 17. Jula 2023. godine na mail adresu: nhalilovic@csec.ba

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.

Preuzeto sa: mreza-mira.net
„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“