Poziv na trening “Projekt menadžment – pisanje projektnog prijedloga˝

Project Management Foundations [2016]

Fondacija tuzlanske zajednice organizuje besplatan ˝Trening iz projektnog menadžmenta-pisanje projektnog prijedloga˝ te ovom prilikom poziva zainteresovane građane/ke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva kao i predstavnike i predstavnice javnih ustanova koji/e žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti projektnog planiranja da se prijave.
Trening se realizuje u okviru projekta ˝Naša zajednica je naša odgovornost˝ koji Fondacija tuzlanske zajednice implementira u okviru programa ˝Snaga lokalnog˝ uz podršku USAID-a (Američka agencija za međunarodni razvoj u BiH).
Cilj treninga jeste da učesnicima pruži osnovna znanja o projektnom planiranju, procesu izrade projektnog prijedloga, načinu formulisanja projektne ideje, projektnim elementima, realizaciji, praćenju i vrednovanju rezultata projekta.
Trening je namijenjen svim zainteresovanim pojedincima, aktivistima, volonterima, članovima i uposlenicima organizacija civilnog društva, ali i drugim subjektima koji nemaju iskustva u projektnom planiranju, izradi i pisanju projektnih prijedloga.
Učesnici koji prođu edukaciju imat će priliku da iskoriste i direktnu savjetodavnu podršku mentora u slučaju da imaju potrebu za izradom i kreiranjem projektnog prijedloga.
Trening će se realizovati u periodu od 27. do  29. novembra  2020. godine u terminu od 09:00 – 16:00h. Mjesto realizacije treninga biće naknadno određeno. U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije organizator će ponuditi novi termin ili mogućnost slušanja treninga putem on line platforme.
Zainteresovani polaznici trebaju dostaviti popunjen obrazac prijave koji se nalazi na linku:
https://fondacijatuzla.civicatalyst.org/node/6 najkasnije do 20. novembra  2020 godine.
Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa.
___________________________________
Ova aktivnost realizuje se zahvaljujući  velikodušnoj podršci Američkog  naroda kroz program “Snaga lokalnog” Američke agencije za međunarodni  razvoj u BiH (USAID). Sadržaj je odgovornost Fondacije tuzlanske zajednice i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD-a.
(snagalokalnog.ba)