Poziv organizacijama civilnog društva za učešće u treningu javno zagovaranje u svrhu društvenih promjena

Institut za razvoj mladih KULT, kroz aktivnost Snaga lokalnog, uz podršku USAID u Bosni i Hercegovini provodi poseban program podrške jačanja organizacijskih kapaciteta nevladinih organizacija u BiH.

Ovom prilikom, zadovoljstvo nam je pozvati vas na trening Javno zagovaranje u svrhu društvenih promjena. Zbog trenutne epidemiološke situacije, trening će se provesti u online formatu putem ZOOM platforme u periodu 19-20. aprila 2021. godine, sa početkom u 10.00 sati.
U okviru dvodnevnog treninga, učesnici će imati priliku unaprijediti svoja znanja i ovladati metodologijom javnog zagovaranja.
Ovaj trening je kvalitetna prilika za učenje, usvajanje teorijskih koncepata, te praktičnih vještina i specifičnih metoda koje se primjenjuju prilikom provođenja zagovaračkih kampanja. Ključne teme koje će se obraditi tokom treninga su:

  • kreiranje i provođenje zagovaračke kampanje,
  • analiza problema metodologijom teorije promjene,
  • analiza aktera javnih politika,
  • vještine podrške zagovaranju i
  • mjerenje promjena postignutih zagovaračkom kampanjom.

TEHNIČKE INFORMACIJE:
Broj učesnika ograničen je na 30 osoba, a link za prijavu možete pronaći OVDJE. Za potrebe treninga bitno je da svi prijavljeni učesnici imaju stabilnu internet konekciju kako bi mogli neometano pratiti cijeli trening.
Napominjemo da je riječ o pojedinačnim prijavama.  Ukoliko se iz neke organizacije prijavi više osoba, u razmatranje će se uzeti prijava koja je prva pristigla, a ukoliko bude raspoloživih mjesta na trening će biti pozvane i ostale osobe.
DODATNE INFORMACIJE
Za sva dodatna pitanja u vezi treninga možete se javiti putem mail adrese samir.mahmic@kultbih.org ili putem telefona 033 778 772.
(mreža-mira)

Posljednji postovi