Poziv: Prijavite se na mirovni kamp za mlade “Mirovnjaci za budućnost 2019.”


Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj, u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, organizira mirovni kamp za mlade “Mirovnjaci za budućnost 2019.” u Bijelim vodama kod Goražda, od 19. do 25. 8. 2019. godine.
O mirovnom kampu za mlade
Mirovni kamp za mlade je sedmodnevni program neformalnog obrazovanja o komunikaciji, važnim značajkama izgradnje mira, transformaciji konflikta i suočavanja sa prošlošću. Prvi dio kampa za mlade će biti usmjeren na sticanje znanja o komunikaciji, procesima u oblasti izgradnje mira, dok drugi dio ima za cilj potaknuti mlade lidere na aktivno sudjelovanje u procesima izgradnje održivog mira u Bosni i Hercegovini.
Voditelji radionica na kampu će biti univerzitetski profesori/ice, praktičari/ke, mirovni aktivisti i aktivistkinje, te predstavnici crkava i vjerskih zajednica.
Kome je namijenjen mirovni kamp za mlade?
Na konkurs se mogu prijaviti mladi u dobi 18 – 25 godina, koji dolaze iz lokalnih zajednica u kojima djeluje projekat PRO-budućnost (lista zajednica dostupna na linku: https://probuducnost.ba/o-pro-buducnosti), a koji žele učiti o konceptu izgradnje mira, promovisati mir i raditi na transformaciji sukoba kroz aktivnosti i projekte koji uključuju angažman mladih.
Kako i do kada aplicirati?
Poziv je otvoren do 12. 8. 2019. godine, do 16:00 sati.
Zainteresirane molimo da na e-mail adrese: letic.aleks@gmail.com ili mirjana.hchr@gmail.com pošalju ispunjen prijavni obrazac dostupan na linkuhttp://probuducnost.ba/CRS_PRO-Buducnost_Prijava-Kamp-Form.pdf (right click, save link as…) i kratko motivaciono pismo, ne duže od jedne stranice. U motivacionom pismu potrebno je da obrazložite zbog čega želite da učestvujete u mirovnom kampu za mlade, te na koji način usvojena znanja i vještine planirate koristiti u svojoj lokalnoj zajednici i/ili organizaciji u kojoj ste aktivni. Mladi koji su prethodno učestvovali u inicijativama i/ili projektima koji su doprinosili izgradnji mira – ne nužno samo u projektu PRO-Budućnost – će imati prednost prilikom procesa selekcije.
Rokovi i troškovi
Nepotpune prijave (bez dostavljenog prijavnog obrasca i motivacionog pisma) neće biti razmatrane. Odabranim učesnicima i učesnicama ćemo najkasnije do 15. 8. 2019. godine poslati detaljan program rada i potrebne logističke informacijeSve troškove za učešće u mirovnom kampu za mlade (radni materijali, smještaj, ishrana, putni troškovi) snose organizatori.
Sretno!
PRO-Budućnost i Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj

PRO-Budućnost je projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira američka humanitarna i razvojna agencija Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Forumom građana Tuzle, Centrom za razvoj mladih KULT, Nansen dijalog centrom Mostar, Caritasom Bosne i Hercegovine i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.
Izvor: www.mreza-mira.net

Posljednji postovi