Poziv za autore iz BiH za učešće na Street Art Jam-u u Mostaru

Street Arts Festival Mostar poziva autore iz BiH između 18 i 35 godina, koji se bave oslikavanjem grafita/ murala ili imaju afintet za uličnu umjetnost, da se prijave za učešće na 1. Street Art Jamu u produkciji 9. Izdanja ovog Festivala.

Street Art Jam će se realizirati na igralištu u  blizini stare jezgre Mostara , na kojem organzatori  Street Arts Festivala od prošle godine sudjeluju u urbanoj revitalizaciji s idejom da postane mjesto novih susreta i okupljalište mladih za sportske, umjetničke i edukativne programe.
Cilj Jam-a je da okupi, angažira i afirmira mlade umjetnike i kreativce koji će oslikavati svoje autorske radove na jednoj većoj površini te iz svojih umjetničkih cjelina i svjetova kreirati zajednički mural.
Odabrani učesnici za ovaj program će uz mentorstvoa zajedno raditi na pripremi intervencije..
Za prijavu je potrebno popuniti formular na linku https://forms.gle/ndBDRL9TPNnFU8pW8 i na mail streetartsfestival@gmail.com poslati skicu rada kojeg planirate oslikati te fotografije svojih dosadašnjh radova na zidu ili u nekoj drugoj formi. Prijave traju do 26.08.2020.
Troškove materijala, smještaja , hrane i prevoza (za one koji nisu iz Mostara ) će snositi Festival.
Radujemo se vašim prijavama!