Poziv za drugu studentsku konferenciju pod nazivom: Western Balkans Youth Conference: We Share the European Goals and Values (WBYC’21).

Balkanski istraživački centar (BSC) koji djeluje pri Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu (IUS) objavljuje poziv za drugu studentsku konferenciju.
Nakon uspješno organizovane konferencije u 2020. godini uprkos poteškoćama prouzrokovanim aktuelnom pandemijom i objavljenog zbornika radova mladih istraživača, BSC je počeo s pripremama za organizaciju konferencije za narednu godinu pod nazivom Western Balkans Youth Conference: We Share the European Goals and Values (WBYC'21). 
Radovi se mogu dostavljati na engleskom jeziku ili na jednom od zvaničnih jezika u Bosni i Hercegovini (B/H/S) obzirom da je završna publikacija istraživačkih radova u dvojezičnom formatu, a bit će objavljeni svi radovi koji prođu selekciju naučnog komiteta konferencije.
Konferencija će biti održana online putem 31. maja 2021. godine, a svi zainteresovani istraživači svoj abstrakt trebaju poslati najdalje do 22. marta 2021. godine na e-mail adresu bsc@ius.edu.ba, nakon čega će se finalni radovi primati do 26. aprila 2021. godine.
Cilj konferencije je pružiti platformu mladima, studentima završenih godina ili studentima koji su diplomu stekli u humanističkim, društvenim ili tehničkim naukama da podstakne njihov razvoj i omogući priliku za predstavljanje vlastitih istraživanja, a učešće na konferenciji je besplatno. 
Više o pozivu, uslovima učešća i druge detaljne informacije možete pronaći na ovom linku. Za sve upite možete se obratiti koordinatoru konferencije na broj +387 33 957 320 ili putem e-mail adrese hpreljevic@ius.edu.ba (Mr. Hamza Preljević).